SRBIJI SE OSMEHNUO ŽREB!

Last Updated: 16/05/2018Autor

KUGLANJE

Kuglaši i kuglašice Srbije imali su sreću na žrebu za pojedinačno i ekipno Prvenstvo sveta koje će se u narednih pet dana održati u Klužu u Rumuniji, jer su na „lutriji“ za upražnjena mesta u pojedinim disciplinama dobili po jedan tandem (imali smo pravo na dva, sada su tri i igraće šest igrača i igračica)!

– Moja ocena je, a mislim da se sa time slaže i selektor juniorki Julijana Vukadinović, da nas je sreća ovog puta pogledala – komentar je Vojka Pavlovića selektora juniora.-  Ne samo da smo dobili još po jedan tandem, nego su i u tri od četiri  discipline, naši učesnici u različitim četvrtinama kostura  i time su izbegli direktne duele u ranoj fazi.

U miksu, Srbija je imala jedno mesto i ostala je na tome. U prvom kolu rival srpskom miks tandemu biće predstavnici Hrvatske.

U tandemima za juniorke,  parovi su: Srbija 2- Slovenija 1, Srbija 3 – Italija 3,  Srbija 1 – Slovačka 1. U ovoj discilini svi  srpski tandemi su u istom delu kostura.

Kod juniora, protivnici našim tandemima su: Srbija 1 – Nemačka 2, Francuska 2 – Srbija 2, Srbija 3 – Hrvatska 1.

U sprintu, rivali su – kadetkinje: Hrvatska 2 – Srbija 1, Srbija 2 – Poljska 2. kadeti: Srbija 1 – Rumunija 1, Srbija 2 – Češka 2. U ovim disciplinama Srbija je imala po dva mesta i ostala je na tome. U tandemima za juniore i u oba sprinta  svi su u različitm četvrtinama žreba. Selektori će posle ekipnih nadmetanja odrediti sastave tandema, miks tandema i učesnike u sprintu.

Juniorke počinju ekipno takmičenje u sredu 16. maja. Selektor Vukadinovićeva odlučila se za ovaj sastav – 9,10: Angela Zolnai, 10,20: Sanela Milosav, 14,40: Sara Žurovski, 13,40: Hermina Lukač, 16,10: Olivera Čikoš i 17,20: Vesna Boškov. Rezerve su Toedora Relota, Vladana Obrenić i Gordana Rogić. Santnica je po rumunskom vremenu (Kluž 12,00 – Beograd 11,00).

Vojko Pavlović selektor omladinaca, koji ekipni deo igraju u četvrtak 17. maja, ovako je izabrao: Norbert Ernješi, Želislav Jakab, Čaba Zavarko, Alen Kujundžić, Bojan Kličarić i Alen Kujundžić, rezerve su David Lainščak, Milorad Vojnović i Vuk Boškov.

Posle tehničkog sastanka i žreba održano je i svečano otvaranje juniorskog ekipnog i pojedinačnog Šampionata sveta (15 – 20. maj). Šampionat je otvorio predsednik Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik (VNBA klasik) Klaus Bart, dok su ugledne zvanice, takmičare i veliki broj gledalaca,  pozdravili Dan Tarča zamenik gradonačelnika Kluža i Maria Popesku predsednica Kuglaške federacije Rumunije. Izveden je i prigodni kulturno umetnički program.

U svečanom defileu bili su Bojan Kličarić, koji je nosio zastavu Srbije, i Adrian Lončarević.