SRBIJI “MILJANOV” TROFEJ

Last Updated: 28/05/2019AutorTags:

Reprezentacija Srbije (mlađi kadeti U-16) osvojila je pobednički trofej na šestom međunarodnom memorijalnom turniru “Miljan Miljanić 2019”, ubedljivom pobedom nad vršnjacima iz Crne Gore – 4:1.

Finalni meč odigran je na stadionu Sinđelića, dvostruki strelac bio je Matija Bačanin, dok su po jedan pogodak postigli Boris Krstić i Dario Grgić. Gol za Crnu Goru postigao je njihov najbolji igrač i kapiten Lazar Mijović iz kaznenog udarca. U utakmici za treće mesto, u SC FSS u Staroj Pazovi, reprezentacija Severne Makedonije savladala je Bugarsku – 1:0.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Filip Trpčevski iz Severne Makedonije, sa tri postignuta gola titulu najboljeg strelca poneo je reprezentativac Srbije – Mateja Bačanin, dok je najbolji golman reprezentativac Srbije Marko Ćopić.

Dan uoči finala, delegacije FS Srbije i FS Beograda, u društvu predstavnika reprezentacija Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije, kao i Miloša Miljanića, sina Miljana Miljanića, posetili su grob našeg fudbalskog velikana u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.