It seams that you haven't connected with your Twitter account
26 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaSRBIJI 13 ODLIČJA NA BALKANSKOM PRVENSTVU

SRBIJI 13 ODLIČJA NA BALKANSKOM PRVENSTVU

VESLANJE

Srpska veslačka reprezentacija osvojila je ukupno 13 odličja na Balkanskom prvenstvu koje je 25. i 26. avgusta 2018. održano u Plovdivu. Prvog dana šampionata izliveno je sedam odličja. Prvaci Balkana postali su Marko Prodanović i Todor Stanković koji su bili bez premca u dvojcu za juniore. Oni su sa rezultatom 6:52.53 trijumfovali ispred posada Grčke i Rumunije. Marko Torbica i Slavko Savić su osvojili vicešampionsku titulu u dubl skulu za juniore s vremenom 6:48.05. U okršaju za odličja prva kroz cilj prošla je posada Turske, dok je bronzana medalja pripala čamcu Grčke. Do bronzanih odličja stigli su Dušan Stefanović u skifu za juniore (7:14.37), Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković i Marko Đuranović u četvercu za juniore (6:06.82), Miroslav Jovanović u skifu za kadete (7:39.41), Miloš Graovac, Milan Ibročić, Jovan Ljuna, Boško Kostić, Igor Martinović, Ognjen Srbinović, Darko Mališić, Vuk Marković i kormilar Miloš Simić u osmercu za kadete (6:18.05) i Minja Vizi i Iva Lazić u dubl skul za kadetkinje (7:42.04).

Jana Tarabić, Maša Bezbradica, Anđela Nišević i Ana Miković su bile prve ispod crte za postolje u četverac skulu za juniorke (6:59.26), a isti plasman, četvrto mesto, ostvarila je i Maša Bugarski u skifu za kadetkinje (8:39.35). Dubl skul za kadete Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić šampionat je završio na petom mestu (7:01.74).

U nedelju, 26. avgusta 2018. osvojeno je još šest odličja. Drugog dana šampionata viceprvaci Balkana postali su Marko Prodanović, Todor Stanković, Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković, Marko Đuranović, Nikola Lončar, Dimitrije Sečujski i kormilar Miloš Simić u osmercu za juniore, Miroslav Jovanović, Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić i Miloš Pavlović u četverac skulu za kadete i Đorđe Gruber, Nikola Stevanić, Ranko Samardžija i Nikola Kolarević u četvercu za kadete. Do bronzanih odličja u nedelju stigli su četverac skul za juniore Dušan Stefanović, Marko Torbica, Slavko Savić, Ivan Katić, dvojac za kadete Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i četverac skul za kadetkinje Maša Bugarski, Minja Vizi, Iva Lazić, Andrijana Mijailović. Maša Bezbradica i Anđela Nišević bile su pete u dubl skulu za juniorke, a isti plasman ostvarila je i Jana Tarabić u skifu za juniorke.