SRBIJA ZA BRONZU EVROPSKOG KUPA

Last Updated: 07/04/2018Autor

VATERPOLO

Šteta, Srbija je u nekompletnom sastavu, bez četvorice igrača odolevala Hrvartskoj I uz malo sreće mogla je bolje da prodje. Imali su svoj udeo I sudije ali ako je trebalo bolje sada nego u Barseloni. Ovako sutra će u 19 časova igrati sa Italijom za treće mesto na Evropa kupu dok će u finalu Igrazi Hrvatska i Španija.

Srbija je bila potpuno dominantna u prvoj četvrtini. Sjajanje bio Gojko Pijetlović na golu, kapiten Filipović dva puta projektilima pogadjao mrežu. Za vodjstvo 3:1 zaslužan je Duško Pijetlović koji je odbijenu loptu posle odbrane Bijača smestio u mrežu. Srbija je imala igrača više 4 -2, Hrvatska 3 – 0.

Odbrana Savićevog tima je bila izvanredna I u drugoj četvrtini. Hrvatska je ostala na golu postignutom sredinom prve četvrtine. U ovom delu poništen je pogodak Filipovića nije bilo jasno zbog čega. Do 4:1 Srbija je došla slajnim golom Mandića. Da je bilo koncentracije sa igračem više (7-3) moglo je da bude I veća prednost ali kaad se pogleda učinak Hrvata u tom segment igre (5-0) bilo je jasno da je srpski sastav morao da bude zadovoljan rezultatom I igrom.

Posle velikog odmora Srbija je izgubila igru u napadu. Hrvatska je prvo pogodila preko Fatovića a zatim u kontri dva na nula Vukićević je sredinom četvrtine vratio neizvesnost 4:3. Srbija je propustila igrača više da bi zatim takvu priliku dobila Hrvatska. Tajm aut Ivice Tucka nije urodio plodom. Savićev tajm aut usledio je posle isključenja Lončara I žutok kartona za selektora Tucaka. Filipovićeva asistencija za Duška Pijetlovića I 5:3 2,15 do poslednjg odmora. Pijetlović hvata sa igračem manje udarac Fatovića. U samom finišu Filipović dobija drugu ličnu a Vrlić smanjuje na 5:4 za prvi gol Hrvatske iz osmog pokušaja sa igračem više. Srbija je desetog igrača više dobila u poslednjem napadu ali je Bijač odbranio. Hrvatska je vršila strahovit pritisak sa klupe pa je drugi trener Kuterovac dobio crveni karton. Srbija sa 10-4 iz igrača više ,Hrvatska sa 8-1 u polsednju četvrtinu su ušli sa minimalnom prednošću za naš tim 5:4.

Lončar je u prvom napadu izjednačio sa igračem više. Na 7,17 do kraja počelo se od nule.Odmah je stigao novi igrač više za domaće ali bez realizacije. Prvo vodjstvo Hrvatske dogodilo se 5,54 do kraja kada je pogodio Vukićević. Odmah je izjednačio sjajni Filipović trećim golom za 6;6. Domaćin jr dobio treći put uzastopno igrača više, stativa je bila Pijetlovićev saveznik. Ista slika an drugoj strain. Strahinja Rašović je pogodio stativu.Odmah zatim je Bijač sjajno reagivao sa igračem manje a u kontri je Fatović pogodio gol za 7:6 2,17 do kraja. Srbija je tada bila oštećena jer nije priznat gol Mandića sa igračem više ali je nepravdu ispravio Ćuk tačno dva minuta do kraja 7:7. Novi igrač više za Hrvatsku I raspoloženi Fatović je nepogrešiv 8:7 1,24 do kraja. Igrač više Srbije je prekinut zbg dodavnja u dva metra. Dosta diskutabilnih odluka na štetu našeg tima posebno kod tri poništena gola. Imali smo poslednji napad bez uspeha. Poraz koji je lako mogao da bude izbegnut

Dejan Savić je čestitao Hrvatskoj na pobedi:

– To je bio vekiki spektakl, uživali su i oni koji se ne razumeju u ovaj sport. Prvi deo smo obeleili igrom i rezultatom. Posle smo izgubili glavu, kontrolu igre što Hrvatska sa brzim golovima, pre svega iz kontre uspeva sa se vrati i na kraju zasluženo pobedi. Nadam se da su svi uživali.

Duško Pijetlović:

. U suštini nije bila loša utakmica. Oni su uigtaniji nama treba to posebno u zatvaranju kontri. Napravili smo greškekoje nam nisu svojstvene. Kad budemio kompletni biće bolje. Očekivano je ovakvo sudjenje, nemamo šta da im zamerimo teško je i suditi u ovakvoj atmosferi. Bilo je mnogo bolje nego kada su na drugoj strani Italijani. Kogu da kažem da je bilo pošteno a očekujem sutra mnogo goru utakmicu

Filip Filipović:

– Očekivali smo da će posle naše dobre igre i brzih golova sudije uzeti stvar u svoje ruke. U principu smo dve četvrtine bili besprekorni. Ali kada imate tri poništena gola teško je da se igra. U odnosu na Split jeste bilo bolje. Ovo je naš sada bio najjači sastav. Morao je igrač više da bude bolji kod nas. Treći poraz od Hrvata ali se na to ne obazirem. Čestitam im lavovski su odradili posao.Koliko je zasluženo to neka ocene drugi.Protiv Italijana će biti mnogo teško, uostalom oni kroje sudbinu svetskog vaterpola

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, V.Rašović, Drašović, Ćuk 1, D.Pijetlović 2, Lazić, Aleksić, Jakšić, Filipović 3, Subotić, S.Rašović, B.Mitrović. Selektor: Savić.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 3, Lončar 1, Joković 1, Buljubašić, Vukičević 2, Benić, Vrlić 1, Šetka, Garsija, Marcelić. Selektor: Tucak