It seams that you haven't connected with your Twitter account
28 November, 2023
PočetnaHokej na leduSRBIJA UBEDLJIVA PROTIV KINE

SRBIJA UBEDLJIVA PROTIV KINE

HOKEJ NA LEDU

Furioznom igrom U18 reprezentacija Srbije lako i ubedljivo je nadigrala Kinu 6:1 (3:0, 2:1, 1:0). Naši hokejaši uspeli su da u danu pauze prebole poraz od Holanđana u produžetku, koji im je veoma teško pao, i da sa mnogo motiva odigraju duel sa Kinezima. Upravo takav pristup omogućio je izabranicima selektora Nemanje Jankovića da zabeleže ubedljivu pobedu.

Goleadu u meču sa Kinezima otvorio je Marko Dragović i to posle samo 40 sekundi igre. Tri minuta kasnije na smefaoru je pisalo 2:0. Strelac za našu reprezentaiju bio je Antonije Bogdanović posle dodavanja Savovića i Pejčića. Vrlo efikasnu prvu trećinu, svojim drugim golom zatvorio je Dragović u 19 minutu.

Naša reprezentacija u istom ritmu nastavila je da melje i u drugoj trećini. U strelce su se u intervalu od 27. do 33. minuta upisali Strahinja Vdović i Srđan Marković za vođstvo od 5:0. Do počasnog gola Kinezu su došli u 36 minutu, a konačan rezultat na meču postavio je Vdović u 52. minutu.

U preostalim utakmicama četvrtog kola Holandija je bila bolja od Hrvatske 3:2, dok je Australija pobedila Belgiju 4:2. Holanđani su trenutno prvoplasirani na tabeli i konačan plasman naše selekcije zavisi od duela Holandije i Kine u poslednjem kolu. U slučaju poraza Holanđana i trujmfa naših hokejaša u meču sa Belgijom Srbija bi osvojila prvo mesto. Duel Srbija – Belgija na programu je u nedelju od 20 sati.