SRBIJA U GRUPI A PROTIV FRANCUSKE I JAPANA

Last Updated: 15/02/2019Autor

TENIS

Međunarodna teniska federacija bila je domaćin žreba Dejvis kup finala Svetske grupe 2019. koje će biti održano u Madridu  (od 18. do 24. novembra u čuvenom teniskom centru „kaha mahika“) i u kome će se za „salataru“ boriti 18 ekipa. Voljom žreba koji je održan u Madridu u gradskoj kući pod nazivom Real Casa de Correos Dejvis kup selekcija Srbije smeštena je u Grupu A u okviru koje će se za plasman u četvrtfinale boriti protiv reprezentacija Francuske i Japana. Pobednik Grupe A u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv jedne od dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena. Pobednik ovog četvrtfinala u polufinalu snage će odmeriti sa pobednikom iz susreta pobednik Grupe D i pobednik Grupe F.

„Dobili smo grupu koja je prilično jaka, ali opet nismo dobili najtežu grupu koja je sigurno Grupa B u kojoj su Hrvatska, Španija i Rusija. Ishodi mečeva, plasmani i uopšte rezultati na ovom finalnom turniru mnogo će zavisiti od toga u kakvim sastavima će učestvovati reprezentacije, kako kod nas, tako i u ostalim selekcijama. Jako je dug vremenski period do momenta kada će se igrati ovaj finalni turnir Dejvis kupa koji počinje 18. novembra. Ono čemu ja mogu da se nadam i što želim je da naši igrači budu zdravi i da budu na raspolaganju, a onda ne sumnjam da ćemo sastaviti izuzetno jak tim koji će biti konkurentan i težak protivnik bilo kojoj reprezentaciji. U ovakvom takmičenju sve je moguće, svaki meč je važan i igraju se dva singla i jedan dubl. Može svaka reprezentacija da se pobedi!“ – zaključio je selektor Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić.

Finalni turnir okupiće sledeće selekcije: Argentina, Australija, Belgija, Kanada, Čile, Kolumbija, Hrvatska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Italija, Japan, Kazahstan, Holandija, Rusija, Srbija, Španija i SAD.  Nosioci su određeni na osnovu nove rang liste Dejvis kup takmičenja od 4. februara 2019. Svih 18 selekcija podeljene u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu.  Na žrebu je bilo šest nosioca, prvi i drugi nosioci su finalisti Svetske grupe 2018. dok su preostala četiri određena na osnovu nove rang liste. Prvih šest nosioca ujedno čine i nosioce grupa (A, B, C, D, E i F) a to su: 1. Francuska, 2. Hrvatska,  3. Argentina, 4. Belgija, 5. Velika Britanija i 6. SAD

Grupa A (Francuska, Srbija, Japan)

Grupa B (Hrvatska, Španija, Rusija)

Grupa C (Argentina, Nemačka, Čile)

Grupa D (Belgija, Australija, Kolumbija)

Grupa E (Velika Britanija, Kazahstan, Holandija)

Grupa F (SAD, Italija, Kanada)