SRBIJA SPREMNA ZA NOKAUT FAZU I DUEL SA LITVANIJOM

Last Updated: 30/07/2019Autor

Muška juniorska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2001. godine i mlađi, okončala je kao prvoplasirana grupnu fazu na Evropskom prvenstvu koje se održava  u Volosu (Grčka). Izabranici selektora Slobodana Klipe ostvarili su pobede nad Nemačkom i Turskom, doživeli neočekivan poraz od Velike Britanije, što je ipak bilo dovoljno za prvo mesto u grupi “A”. Imali su srpski juniori uspona i padova u prva tri meča na šampionatu, ali su kad je bilo najpotrebnije bili na visini zadatka:

– Odigrali smo protiv Nemaca dobru utakmicu u kojoj smo se energetski i previše potrošili ali nam je bilo vazno da dobro otvorimo prvenstvo! Druga utakmica sa Velikom Britanijom je bila veoma loša. Želeli smo da odmorimo umorne i da razigramo nerazigrane ali niko nije odigrao kako treba, ni starteri ni igrači sa klupe. Prosto potcenili smo protivnika i to nam se osvetilo! Treća utakmica protiv Turske je bio test karaktera ali i kvaliteta našeg tima! Pobedili smo Tursku u jednoj ratničkoj utakmici, pobili smo se sa fizički jačim protivnikom, a u napadu smo bili pametni, strpljivi! Svaki igrač je dao izuzetan doprinos i svi su bili tim – ističe selektor Klipa.

Sledi nokaut faza, i najvažniji meč na šampionatu, duel u osmini finala:

– Protivnik nam je Litvanija. Loše su odigrali prve dve utakmice, ali je Litvanija uvek Litvanija! Veoma su školovani, znaju da igraju, mogu da pobede bilo koga. Trenutno nisu na svom šuterskom nivou, ali nikad se ne zna! Nismo dobili laganog protivnika. Naprotiv možda i najtežeg iako su u svojoj grupi zauzeli četvrto mesto– zaključio je selektor srpskih juniora.

Duel Srbije i Litavnije na programu je u sredu od 18:00 časova.