It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaSRBIJA SE OPROSTILA SA BUNJEVČEVIĆEM

SRBIJA SE OPROSTILA SA BUNJEVČEVIĆEM

IN MEMORIAM

Ne znam da li je fudbal u Srbiji izgubio najboljeg radnika, ali znam da je izgubio najpoštenijeg. Ovom rečenicom se Perica Ognjenović oprostio od svog dugogodišnjeg saigrača i prijatelja Gorana Bunjevčevića koji je pre tri dana izgubio životnu bitku na neurologiji Kliničkog centra Srbije. Još sredinom maja Bunjevčević je, po povratku iz Rusije, gde je bio u poslednjoj inspekciji baze naših fudbalera, doživeo težak moždani udar, od kojeg se samo na trenutak neznatno oporavio, ali se stanje pogoršalo i on je preminuo u petak rano ujutro.

Od sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije su se na komemoraciji koju je organizovao FSS u Starom dvoru oprostili trener Ilija Petković, glumac Ivan Bekjarev i saigrač Perica Ognjenović.

– Mi, njegovi prijatelji, izgubili smo veliki oslonac, jer je Bunja zapravo bio upravo to za nas na terenu, kasnije i posle naših karijera van terena. Mnogo će nam nedostajati, a nama ostaje da zauvek čuvamo sećanje na predobrog čoveka i iskrenog prijatelja, uvek tihog i nenametljivog – dodao je Ognjenović.

Trener Ilija Petković se takođe sa puno emocija oprostio od Bunjevčevića.

– Goran je tek trebalo da živi, da ubira plodove svog rada. Otišao je toliko tiho, baš kao što je i živeo. OStaje nam veliko pitanje, zašto tako rano odlaze sa ovog sveta oni najbolji. Bunja je fudbalu bio posvećen kao svojoj kući, kao svojoj porodici. Od jutra do sutra je bio u svom fudbalskom savezu – podsetio je Ilija Petković.

Mnogo ljudi iz fudbalskog sveta, bivših Bunjevčevićevih saigrača, aktuelnih i bivših funkcionera Fudbalskog saveza Srbije, kao i predstavnika Totenhema iz Londona bili su i na sahrani koja je održana na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Svog nekadašnjeg kapitena i prijatelja ispratili su i Dejan Stanković, Marko Pantelić, aktuelni reprezentativci Aleksandar Kolarov, Vladimir Stojković, Nemanja Matić, predsednik i generalni sekretar FSS Slaviša Kokeza i Jovan Šurbatović, aktuelni selektor Mladen Krstajić, potpredsednici FSS Nenad Bjeković i Savo Milošević, nekadašnji generalni sekretar Zoran Laković, teniser Janko Tipsarević sa suprugom Biljanom i mnogi drugi.

Na sahranu Gorana Bunjevčevića došao je i bivši selektor Slavoljub Muslin koji je Bunjevčeviću bio i trener u Crvenoj zvezdi, a sa njim je vrlo blisko sarađivao i u vreme dok su zajedno radili u reprezentaciji Srbije, a na večni ispraćaj stigli su i Dejan Savićević, Nemanja Vidić, ministar inostranih poslova Ivica Dačić, prve komšije Boba Živojinović i Lepa Brena i mnogi drugi.

 

Stanković: Nema rastanka

Na komemoraciji u Crvenoj zvezdi od Gorana Bunjevčevića su se oprostili predsednik kluba Svetozar Mijailović i posebno emotivno bivši saigrač Dejan Stanković.

– Dok živimo i dišemo mi, tvoja braća i prijatelji, živećeš i ti. Bio si čovek bez mrlje, na terenu i van njega. Zaborava nema i nikada ga neće biti – rekao je, između ostalog, Stanković.

(Izvor, foto www.novosti.rs)