SRBIJA SE OPROSTILA SA BUNJEVČEVIĆEM

Last Updated: 30/06/2018Autor

IN MEMORIAM

Ne znam da li je fudbal u Srbiji izgubio najboljeg radnika, ali znam da je izgubio najpoštenijeg. Ovom rečenicom se Perica Ognjenović oprostio od svog dugogodišnjeg saigrača i prijatelja Gorana Bunjevčevića koji je pre tri dana izgubio životnu bitku na neurologiji Kliničkog centra Srbije. Još sredinom maja Bunjevčević je, po povratku iz Rusije, gde je bio u poslednjoj inspekciji baze naših fudbalera, doživeo težak moždani udar, od kojeg se samo na trenutak neznatno oporavio, ali se stanje pogoršalo i on je preminuo u petak rano ujutro.

Od sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije su se na komemoraciji koju je organizovao FSS u Starom dvoru oprostili trener Ilija Petković, glumac Ivan Bekjarev i saigrač Perica Ognjenović.

– Mi, njegovi prijatelji, izgubili smo veliki oslonac, jer je Bunja zapravo bio upravo to za nas na terenu, kasnije i posle naših karijera van terena. Mnogo će nam nedostajati, a nama ostaje da zauvek čuvamo sećanje na predobrog čoveka i iskrenog prijatelja, uvek tihog i nenametljivog – dodao je Ognjenović.

Trener Ilija Petković se takođe sa puno emocija oprostio od Bunjevčevića.

– Goran je tek trebalo da živi, da ubira plodove svog rada. Otišao je toliko tiho, baš kao što je i živeo. OStaje nam veliko pitanje, zašto tako rano odlaze sa ovog sveta oni najbolji. Bunja je fudbalu bio posvećen kao svojoj kući, kao svojoj porodici. Od jutra do sutra je bio u svom fudbalskom savezu – podsetio je Ilija Petković.

Mnogo ljudi iz fudbalskog sveta, bivših Bunjevčevićevih saigrača, aktuelnih i bivših funkcionera Fudbalskog saveza Srbije, kao i predstavnika Totenhema iz Londona bili su i na sahrani koja je održana na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Svog nekadašnjeg kapitena i prijatelja ispratili su i Dejan Stanković, Marko Pantelić, aktuelni reprezentativci Aleksandar Kolarov, Vladimir Stojković, Nemanja Matić, predsednik i generalni sekretar FSS Slaviša Kokeza i Jovan Šurbatović, aktuelni selektor Mladen Krstajić, potpredsednici FSS Nenad Bjeković i Savo Milošević, nekadašnji generalni sekretar Zoran Laković, teniser Janko Tipsarević sa suprugom Biljanom i mnogi drugi.

Na sahranu Gorana Bunjevčevića došao je i bivši selektor Slavoljub Muslin koji je Bunjevčeviću bio i trener u Crvenoj zvezdi, a sa njim je vrlo blisko sarađivao i u vreme dok su zajedno radili u reprezentaciji Srbije, a na večni ispraćaj stigli su i Dejan Savićević, Nemanja Vidić, ministar inostranih poslova Ivica Dačić, prve komšije Boba Živojinović i Lepa Brena i mnogi drugi.

 

Stanković: Nema rastanka

Na komemoraciji u Crvenoj zvezdi od Gorana Bunjevčevića su se oprostili predsednik kluba Svetozar Mijailović i posebno emotivno bivši saigrač Dejan Stanković.

– Dok živimo i dišemo mi, tvoja braća i prijatelji, živećeš i ti. Bio si čovek bez mrlje, na terenu i van njega. Zaborava nema i nikada ga neće biti – rekao je, između ostalog, Stanković.

(Izvor, foto www.novosti.rs)