SRBIJA SA 18 STRELACA NA EVROPSKOM PRVENSTVU U VROCLAVU

Last Updated: 04/01/2020AutorTags:

Na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koje će u poljskom Vroclavu biti održano od 23. februara do 2. marta, Srbiju će predstavljati 18 strelaca. Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije usvojio je sastav naše selekcije po predlogu sportskog direktora Dragana Markovića i selektora Dragana Donevića i Jelene Arunović. Srbija će imati predstavnike u svim disciplinama, izuzev u juniorskoj konkurenciji pištoljem. U ekipi ovaj put neće biti debitanata, svi već imaju iskustva sa učešćem na evropskim šampionatima . Prvi put posle tri godine na EP vazdušnim oružjem takmičiće se Ivana Anđušić Maksimović, koja je pauzirala zbog porođaja, a u reprezentaciju se vratila prošle godine i učestvovala na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru i Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bolonji.

Šampionat Starog kontinenta u Vroclavu će biti jedno od poslednjih kvalifikacionih takmičenja za Olimpijske igre u Tokiju. U svakoj seniorskoj disciplini biće podeljene po dve kvote za OI. Za sada je petoro srpskih strelaca izborilo kvote za Tokio: Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović (svi pištolj), Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović (puška).

 

Sastav Srbije za EP u Vroclavu

Puška

Seniori: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Akademac), Lazar Kovačević (Jagodina 92).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“).

Juniori: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće), Marko Ivanović („Čika Mata“), Đorđe Savić (Oko sokolovo).

Juniorke: Marija Malić (Jedinstvo), Teodora Vukojević („Čika Mata“), Marija Kolarević (Novi Sad 1790).

Seniorski miks parovi: Arsović/Kovačević i Vukašinović/Stefanović.

Juniorski miks parovi: Vukojević/Savić i Mitrović/Malić.

Pištolj

Seniori: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov („Aleksa Dejović“).

Seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Momčilović Veličković (Bor 030), Jasmina Milovanović (Akademac).

Miks parovi: Arunović/Mikec i Momčilović Veličković/Grgić.

Vođa puta biće sportski direktor SSS Dragan Marković. U stručnom štabu SSS su još : Dragan Donević , Ivan Manojlović (zaduženi za seniorske strelce puškom), Jelena Arunović (seniorski strelci pištoljem), Saša Iker (juniori i juniorke puška). Uz reprezentativce će biti još nekoliko stručnjaka. Po predlogu selektora za pištolj Jelene Arunović, u ekspediciji su Jasna Šekarić, Goran Mikec i Mitja Grgić, dok će stručni tim biti dopunjen sa trenerima za discipline puškom, po predlogu selektora za ovo oružje Dragana Donevića.

 

Provera u Minhenu

Svi naši reprezentativci koji putuju u Vroclav će poslednju veliku proveru pred EP imati na turniru u Minhenu (21 – 26. januar). Srbija će se u Minhenu predstaviti u istom sastavu kao i u Poljskoj, Jedina razlika je što na programu mitinga u glavnom gradu Bavarske neće biti takmičenja juniorskih mešovitih parova.