SRBIJA PRVI PUT UČESTVUJE KAO REPREZENTACIJA AUTOMOBILISTA NA RELIJU U VARNI

Last Updated: 24/04/2019Autor

Auto-moto savez Srbije, u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, kao i Sportskim savezom Srbije, organizovao je prvi put reprezentaciju automobilista koji će nas zastupati na čuvenom 50. Bugarskom reliju, od 9. do 12 maja.

– Srbiju će predstavljati četiri posade. U „pežou 106“ voziće Luka Kotorčević sa suvozačem Nikolom Ekmeščićem, u „pežou 208“ voziće Nenad Vićentić sa Ivanom Jevtićem, u bolidu „sitroen C2 R2“ voziće Goran Rabasović sa suvozačem Milanom Janjićem. Četvrtu posadu sačinjavaće u „renou klio“ Željko Milutinović i Dragan Bugarski – rekao je predsednik Auto-moto saveza Srbije Dejan Stojić.

Ekipu Srbije predvodiće selektor Srđan Višnjić.

– AMSS još jednom pokazuje koliko mu je stalo do srpskog automobilizma i razvoja ovog sporta koji je i važan deo automobilske kulture – istakao je generalni sekretar AMSS Milan Nikolić. – Ove godine organizujemo i 50. jubilarnu manifestaciju „Šta znaš o saobraćaju“. Mogu da kažem i da se naš Savez i dalje uspešno dokazuje u svim segmentima poslovanja. Tako je u martu zabeležen rekordan broj novih učlanjenja. Mi smo potpuno spremni i za predstojeću sezonu i da odgovorimo svim potrebama inostranih i domaćih članova, kao i svih ostalih vozača.

Reli Bugarska startuje u Varni i ima 640 veoma zahtevnih kilometara.

(Izvor, foto www.novosti.rs)