BORKOVIĆ I MARKOVIĆ POBEDNICI 52. SRBIJA RELIJA

Last Updated: 29/09/2019Autor

Srpski automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković pobednici su domaćeg automobilskog takmičenja, 52. Srbija relija, čime se titula posle 27 godina ponovo vratila u ruke domaćeg takmičara. Borković je u svojoj Škodi fabiji R5 EVO bio najbolji na svih 14 brzinaca koji su voženi na šest lokacija tokom dva dana takmičenja.

U jakoj konkurenciji čak 59 posada iz Srbije, Bugarske, Mađarske, Turske, Švedske, Hrvatske i Japana, Borković i Marković su suvereno vladali svim brzinskim ispitima i takmičenje završili sa skoro pet minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranu posadu. Posle sjajne vožnje prvog dana, istim tempom su nastavili i drugog dana kada su bili najbolji na stazama Goč, Boturić i Stanišinci.

Srpski autmobilista Dušan Borković bio je presrećan zbog ovog trijumfa. „Posle 10 godina sam se vratio svojoj omiljenoj disciplini. Imao sam malu bojazan na početku takmičenja, s obzirom da sam se tek upoznavao sa automobilom. Nisam znao koliko ću se brzo adaptirati, međutim već od prvog kilometra sam osetio da jako dobro vladam autom I da mogu da diktiram ritam relija. Neizmerno sam zahvalan fanovima i mojim dugogodišnjim sponzorima koji su mi pružili veliku podršku kao i svom NIS Petrol Racing timu, Škodi Srbija i gradu Vrnjačka Banja”, rekao je Borković.

Poslednji pobednik iz Srbije na najvažnijem domaćem takmičenju, koje je tada nosilo zvaničan naziv JU reli bio je Vićentije Savić, sada već daleke 1992. godine, a zahvaljujući Borkoviću titula se posle punih 27 godina ponovo vraća u ruke domaćeg takmičara.

“Posebno sam ponosan na činjenicu da sam vratio titulu kući. Ovo je bila moja ogromna želja od samog početka, ali nisam bio siguran da ću u tome I uspeti – utoliko je moja sreća danas veća”, dodao je Borković.

Srbija reli organizovali su Auto-moto savez Srbije (AMŠ), Sportski auto i karting savez Srbije (SAKŠ) i Grad Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta (MOS) i AMS Osiguranja a.d.o.