SRBIJA NAJUSPEŠNIJA U SPLITU

Last Updated: 25/08/2018Autor

DOGAĐAJI

Međunarodno finale Sportskih igara mladih uspešno je završeno u Splitu. Preko 1.100 dečaka i devojčica školskog uzrasta i njihovih pratilaca imalo je mini letovanje, druženje i sjajna takmičenja. Na kraju Srbija je najuspešnija u Splitu, po broju osvojenih medalja. Srpski predstavnici bili su sjajni. Srbiji je pripalo 36 medalja (10 zlatnih, 14 srebrnih i 12 bronzanih), Hrvatskoj 31 (11 zlatnih, 8 srebrnih i 12 bronzanih), dok je Bosna i Hercegovina osvojila 15 medalja (5 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzane). SIM je najveća amaterska manifestacija u Evropi, koja deci omogućava da se apsolutno besplatno oprobaju u čak deset sportova.

Za ove igre kažu da imaju dušu, a u to su se svi mogl uveriti od 20. do 25. avgusta. Mališani, budući šampioni u raznim sportovima stekli su puno novih drugova, takmičenja su krasili osmesi i radost na sve strane. A ceremonija Svečanog zatvaranja, održana na popularnom šetalištu Riva, bila je za pamćenje. Sve prisutne pozdravio je Zdravko Marić, regionalni predsednik SIM i osnivač ove manifestacije. Prisutnima su se obratili predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović, specijalni gosti i nekadašnji uspešni sportisti iz Srbije Željko Tanasković i Nenad Borovčanin, promoteri Igara Predrag Mijatović, Slaven Bilić, Zlatko Dalić i mnogi drugi iz sveta sporta. Uz prisutne članove Vlade Republike Hrvatske, veliki broj sponzora i prijatelja, završnici je prisustvovala i ambasadorka naše zemlje Mira Nikolić.

– Na spektakularni način završene su Igre za ovu godinu. Oko 1.100 mališana družilo se sa nama pet dana, kupali se sunčali i takmičili. I ono što je najveća vrednost je da su deca upoznala mnogo novih prijatelja. Mi kao SIM Srbije smo ponosni na čitavu organizaciju Igara tokom cele sezone, imali smo preko 160.000 mališana iz tri zemlje. Ponosni smo na svu našu decu učesnike – istakla je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.

Nekadašnji fudbaler Partizana i Reala, koji je ambasador Sportskih igara mladih, Predrag Mijatović, bio je oduševljen svime što je video u Splitu.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što promovišem Sportske igre mladih. Ove Igre mladih rastu, ogroman broj dece iz regiona najbolja je potvrda toga. Čestitam Zdravku Mariću, koji je sa svojim timom zaista napravio brend od Igara – istakao je Predrag Mijatović.