SRBIJA NA SVETSKOM KUPU U MINHENU SA 14 TAKMIČARA

Last Updated: 15/05/2018Autor

STRELJAŠTVO

Kalendar Svetskih kupova ove sezone je neuobičajeno „gust“. Prvi turnir serije, na kome srpski strelci nisu učestvovali, održan je u Gvadalahari (Meksiko), u martu, neposredno posle Evropskog prvenstva. U aprilu je počeo naporan niz, od tri turnira na tri kontinenta u rasponu od nešto više od mesec dana. Od 20. do 30. aprila održano je takmičenje u Čangvonu (Južna Koreja). Treći turnir u 2018. na programu je bio minule sedmice u Fort Beningu (SAD), a serija Svetskih kupova završava se u Evropi, u Minhenu od 22. do 29. maja (takmičenja počinju 24. maja). Srpski strelci u Minhen kreću u ponedeljak, a na olimpijskom strelištu u glavnom gradu Bavarske našu zemlju će predstavljati 14 reprezentativaca.

Muškarci, puška: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“ Kragujevac), Milenko Sebić (Crvena zvezda), Lazar Kovačević (Jagodina 92), Stevan Jovanović („Čika Mata“).

Žene, puška: Andrea Arsović (Partizan), Milica Babić (Pobednik), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Dragana Todorović (Novi Beograd – Ušće).

U miksu puškom takmičiće se iskusan par Arsović/Stefanović i tandem koji je na Evropskom prvenstvu 2017. osvojio juniorsko srebro Vukašinović/Kovačević.

Muškarci, pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov

(„Aleksa Dejović“)

Žene, pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Veličković (Bor 030).

U miksu pištoljem gađaće parovi Arunović/Mikec i Veličković/Grgić.

Prvi put u ovogodišnjem Svetskom kupu gađaće Vukašinovićeva, Todorovićeva, Jovanović i Petrov. U odnosu na tim koji je učestvovao u Fort Beningu, nedostaju Marija Malić, koju predstojećeg vikenda očekuje nastup u juniorskoj reprezentaciji u Evropskoj ligi mladih, kao i Nina Radulović, studentkinja Univerziteta Nebraska, koja je u Fort Beningu gađala malokalibarskom puškom iz trostava.

Srbija je u ovogodišnjem Svetskom kupu osvojila pet medalja. Zorana Arunović je u Čangvonu bila treća vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji i u miksu sa vazdušnom puškom u paru sa Damirom Mikecom. Arunovićeva i Mikec su u miksu u Fort Beningu osvojili srebro, a Zorana je stigla i do drugih mesta u pojedinačnim nadmetanjima vazdušnim i MK pištoljem.