SRBIJA NA MONDIJALU U GRUPI SA BRAZILOM, ŠVAJCARSKOM I KOSTARIKOM

Last Updated: 01/12/2017Autor

FUDBAL

Srbija se nalazi u Grupi E Svetskog prvenstva u Rusiji zajedno sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.Ovo je za nas najvažnija vest sa spektakularnog žreba koji je održan u moskvoskom Kremlju. Prvi meč Orlovi igraju u Samari, 17. juna a rival je selekcija Kostarike. Za razliku od nekih ranijih šampionata, sada smo definitivno izbegli „grupu smrti“,dobili bivšeg višestrukog prvaka sveta Brazil, ali i selekcije koje su, kao i mi, ostvarile fantastičan rezultat plasmanom među 32 najbolje selekcije sveta. U žrebu su učestvovali velikani svetskog fudbala, Lineker, Maradona, Blan, Kanavaro koji je izvukao cedulju na kojoj je pisalo SRBIJA, zatim Kafu, Pujol, Benks…

Odmah posle žreba u moskovskom Kremlju, vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić, dao je izjavu za medije.

konak-Za srpski fudbal je prvo velika privilegija da se nalazi u ovako odabranom društvu, među 32 najbolje selekcije sveta. Da li sam zadovoljan grupom? U završnici najvećeg planetarnog takmičenja nema loših reprezentacija, a sve selekcije koje su ostvarile plasman doći će u Rusiju da izraženim ambicijama. Tako i Srbija.Mislim da možemo biti zadovoljni grupom. Brazil je uvek favorit, ne samo u grupi nego i za osvajanje titule prvaka sveta, a respekt zaslužuju i Kostarika, odnosno Švajcarska. Na ovakvim turnirima prva utakmia je od velike važnosti, tako i mi gledamo na duel sa Kostarikom. Želimo prvo da se dobro pripremimo, da imamo atmosferu u i oko reprezentacije koja će nam pomoći da ostvarimo svoje želje. I ne treba nam sada euforija, spustimo loptu na zemlju i uradimo sve što je potrebno kako bi spremno otišli u Rusiju i na pravi način predstavljali Srbiju– rekao je Mladen Krstajić.

I sportski direktor Goran Bunjevčević smatra da je sada najvažnije sačuvati mir…

-Sama činjenica da je Srbija danas bila među 32 odabrane selekcija sveta, sve nas treba da čini ponosnim. Dobili smo grupu u kojoj svakako tražimo svoju šansu, ali to ne znači da treba padamo u neku euforiju, naprotiv. O Brazilu je suvišno pričati, njegovoj tradiciji, titulama, imenima koja danas nastupaju za njihovu selekciju. Biće to interesantan meč. Međutim, na turnirima kakvo je Prvenstvo sveta prvi meč je mnogo važan. A tu nas čeka Kostarika. Jasno je kakve su nam ambicije, ali za sve ono što nas očekuje u Rusiji, moramo dobro da se pripremimo. Da stvorimo atmosferu koja će nam omogućiti da na samom takmičenju damo svoj maksimum. Onako kako smo to činili u kvalifikacijama, kada smo bili posvećeni uspehu, disali svi kao jedan. Ova Srbija to može – istakao je Goran Bunjevčević.

Kapiten Branislav Ivanović gledao je žreb a onda požurio u trening kamp Zenita…

-Na Mundijalu nema slabih reprezentacija, svaka selekcija dolazi sa visokim ambicijama. Brazil je uvek i svuda favorit, ali to ne znači ništa na ovakvim turnirima. Mislim da je nama mnogo važan start, prvi meč protiv Kostarike, meč koji gotovo po pravilu usmerava dalji tok šampionata. Moramo biti na zemlji i posvećeni kao što smo to bili u kvalifikacijama, da razmišljamo o prvom rivalu, a onda nam „neće pobeći“ ni Švajcarska, odnosno Brazil – rekao je Branislav Ivanović.

 

Sastavi svih grupa

GRUPA A: Rusija, Saudijska Arabija, Egipat, Urugvaj.

GRUPA B: Portugalija, Španija, Maroko, Iran.

GRUPA C: Francuska, Australija, Peru, Danska.

GRUPA D: Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija.

GRUPA E: Brazil, Švajcarska, Kostarika, SRBIJA.

GRUPA F: Nemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja.

GRUPA G: Belgija, Panama, Tunis, Engleska.

GRUPA H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan.

 

Raspored utakmica naše reprezentacije.

Samara – 17. jun SRBIJA – Kostarika

Kalinjigrad – 22.jun SRBIJA – Švajcarska

Moskva – 27.jun Brazil – SRBIJA

Grupa E u osmini finala ukršta sa grupom F u kojoj su Nemačka, Meksiko, Švedska i Južna Koreja.