It seams that you haven't connected with your Twitter account
3 December, 2023
PočetnaStreljaštvoSRBIJA IZBORILA MEČ ZA MEDALJU

SRBIJA IZBORILA MEČ ZA MEDALJU

Reprezentacija Srbije je već posle prvog dana finalnog turnira Evropske lige mladih vazdušnom puškom (strelci od 14 do 18 godina) u Budimpešti obezbedila plasman u meč za medalju. Srbija je u prva dva kola B grupe savladala Švedsku i Sloveniju i osigurala bar drugo mesto u grupi, što znači da će se sutra uveče boriti za odličje. Naša selekcija će se sutra pre podne u poslednjem kolu sastati sa Rusijom, koja je takođe danas zabeležila maksimalan učinak. Ishod tog duela odrediće pobednika grupe. Osvajač prvog mesta će se plasirati u finale, dok će drugoplasirana ekipa otići u meč za bronzu. Prvo mesto u grupi A verovatno će pripasti Mađarskoj, a drugo Italiji.

U prvom kolu B grupe, Srbija je savladala Švedsku sa 28:20 u poenima iz serija. Najveći doprinos uspehu dao je Marko Ivanović, koji je za rivalku imao Lovisu Bjare. Ivanović je od Šveđanke bio bolji u pet od šest serija od po deset metaka i osvojio 10 poena (2 poena za pobedu u svakoj seriji). Meč sa timom Slovenije je bio neizvestan do samog kraja. Na kraju, razlika između dva tima je bila svega dva poena, Srbija je slavila trijumf od 25:23. Svi naši strelci su se žestoko borili, a najviše bodova u duelu sa Slovenijom Srbiji je donela Kristina Lazarević, koja je sa 8:4 pobedila Juru Sočića.

Uz Ivanovića i Lazarevićevu, u ekipi Srbije su i Teodora Vukojević i Đorđe Savić.

A grupa

Prvo kolo:Poljska – Mađarska 2:46, Finska – Italija 9:39. Drugo kolo: Poljska – Finska 18:30, Mađarska – Itaija 26:22.

Plasman: 1. Mađarska 2 pobede, 2. Italija 1, 3. Finska 1, 4. Poljska 0.

B grupa

Prvo kolo: Srbija – Švedska 28:20 (Teodora Vukojević – Johana Anderson 4:8, Kristina Lazarević – Viktor Lindgren 6:6, Marko Ivanović – Lovisa Bjare 10:2, Đorđe Savić – Viktor Klemedson 8:4), Slovenija – Rusija 21:27.

Drugo kolo:Slovenija – Srbija 23:25 (Sara Slak – Teodora Vukojević 6:6, Kristina Fevžer – Marko Ivanović 6:6, Jure Sočič – Kristina Lazarević 4:8, Luka Lukić – Đorđe Savić 7:5), Rusija – Švedska 31:17.

Plasman: 1. Rusija 2 pobede, 2. Srbija 2, 3. Slovenija 0, 4. Švedska 0.