SRBIJA DOBILA RIVALE U GRUPI NA EVROBASKETU 2017.

Last Updated: 23/11/2016Autor

KOŠARKA

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u D grupi Evropskog prvenstva 2017. zajedno sa selekcijama Velike Britanije, Rusije, Letonije, Turske i Belgije, u Fenerbahče areni u Istanbulu. Naš nacionalni tim prvu utakmicu na Evrobasketu igraće 1. septembra protiv reprezentacije Letonije. Izabranike Aleksandra Đorđevića dalje čekaju utakmice sa Rusijom (2. septembar), Turskom (4.septembar), Velikom Britanijom (5. septembar), a poslednji meč u grupi biće protiv reprezentacije Belgije (7. septembar). U osminu finala plasiraće se po četiri prvoplasirane ekipe iz svake grupe, a Evropsko prvenstvo traje od 31. avgusta do 17. septembra. Osim u Turskoj, grupna faza igraće se i u Rumuniji, Finskoj i Izraelu, a završnica će se održati u Istanbulu, u Sinan Erdem areni.

Sastav ostalih grupa izgleda ovako: Grupa A (Finska): Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island, Slovenija. Grupa B (Izrael): Ukrajina, Izrael, Litvanija, Gruzija, Italija, Nemačka. Grupa C (Rumunija): Hrvatska, Čečka, Španija, Crna Gora, Rumunija, Mađarska. Selektor Srbije Aleksandar Đorđević izneo je za sajt KSS svoje utiske o ishodu današnjeg žreba:

,,Žreb grupa je samo jedan od detalja, koji ne odlučuje mnogo toga. Mi takmičenje na Evropskom šampionatu sagledavamo u celini, jer se naši potencijalni protivnici nalaze u svim grupama. Imamo zacrtan put i znamo šta nas čeka. Treba se dobro pripremiti za takmičenje, odigrati dobro od početka i zauzeti što bolju poziciju pred eliminacione utakmice, jer dobro znamo da su „ukrštanja“ često veoma važan faktor kada je u pitanju put do same završnice.’’, rekao je Đorđević.

(Izvor, foto www.kss.rs)