SRBIJA DOBILA PRVU ODBOJKAŠKU DVORANU

Last Updated: 15/10/2018Autor

DOGAĐAJI

Srbija je dobila prvu dvoranu, specijalizovanu isključivo za odbojkaški sport. Hala Impuls na Novom Beogradu, danas je i zvanično otvorena uz veliki broj zvanica. Koristiće je sve uzrasne kategorije Odbojkaškog kluba Partizan, ali po potrebi i reprezentativne selekcije Srbije.

Na svečanom otvaranju pričali su nekadašnja legenda Partizana Željko Tanasković i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić.

– Do juče smo sanjali, a od danas je stvarnost da imamo odbojkašku dvoranu. Imamo tri terena sa gelflor podlogom, fizio centar, teretanu, sportsku prodavnicu, restoran. Partizan sada ima sve preduslove da napreduje, da stvara igrače i da napravimo nešto više u odbojci – istakao je na otvaranju Željko Tanasković, koji je istakao da je hala uz zakupljena na pet godina od hotela „Crown plaza“.

Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije bio je vrlo zadovoljan celokupnim objektom.

– Dve naše reprezentacije, prvo  muška a sad i  ženska su među četiri najbolje ekipe na svetu. A, na prvenstva smo otišli tako što smo trenirali na parketu, nisu ni osetili podlogu na kojoj će igrati. Zamislite da se košarkaši spremaju na betonu, da bi igrali na parketu. Ili fudbaleri na nekoj livadi, a da treba da igraju na sređenoj travi. Sada imamo ove terene i ovo je nešto što je nedostajalo odbojci – istakao je Zoran Gajić.

Među gostima na promociji bila je novoizabrana Mis Srbije, Sanja Lovčević. Bio je tu i Miroslav Mišković (ispred grupacije Delta Holding), Aca Jovanović (pomoćnik ministra inostranih poslova Republike Srbije), Dragan Jeremić (državni sekretar u Ministarstvu zaštite državne sredine), Predrag Danilović i Dejan Tomašević (Košarkaški savez Srbije), Ivana Jovanović i Marija Mihajlović (Sportske igre mladih Srbije i mnogi drugi). Veliki aplauz dobili su odbojkaši i odbojkašice Partizana, koji su izašli pred prisutne, predstavivši se u klupskim obeležijima.