SRBIJA BOLJA OD PETOSTRUKIH PRVAKA SVETA

Last Updated: 15/04/2019Autor

FUTSAL

Neko bi rekao čudo (ne)viđeno, ali čuda se događaju. Futsal reprezentacija Srbije pobedila je u Nišu, u fantastičnom ambijentu punog „Čaira“, petostruke prvake sveta, selekciju Brazila – 3:0(1:0). U utakmici koja ostaje u sećanju bez obzira na njen prefiks prijateljska i nestvaran konačan ishod, meču protiv selekcije koja je pet puta osvajala futsal svet, videli smo hrabro lice Srbije. Slika koja može da raduje selektora Gorana Ivančića pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Srbija je dobro ušla u meč protiv reprezentacije koja je ne tako davno u dva meča postigla deset golova protiv jake selekcije Portugala, a primila samo jedan. Disciplinovanom igrom u odbrani, Raičević i drugovi su tražili šansu iz kontra napada, a fenomenalni Miodrag Aksentijević, po mnogima najbolji golman sveta, silnim odbranama omogućio je saigračima da se prvi raduju. Tomić je izveo slobodan udarac, a na odbijenu loptu najbolje je reagovao Marko Pršić i doneo zasluženo vođstvo Srbiji. Rezultat gotovo nestvaran, a Srbija verovatno odavno nije odigrala bolje poluvreme nego protiv petostrukih prvaka sveta.

I nastavak je doneo dobro izdanje Srbije, a posle pokušaja Tomića i Simića bili smo veoma blizu da dupliramo vođstvo. S druge strane Miodrag Aksentijević je sjajnim odbranama omogućio veliko samopouzdanje u igri naše selekcije i priliku da se zaista priredi veliko iznenađenje. Činio je čuda na golu, bio nepremostiva prepreka za Daniela, Bateriju, Santanu, Marlona, Feraa i ostale majstore futsala iz Brazila.

Sve je to omogućilo novu tranziciju u igri naše selekcije, udarac Tomića i novi gol koji je izazvao erupciju oduševljenja u „Čairu“. Do kraja meča pokušavao je Brazil da izbegne poraz, ali ovo je bilo veče Miodraga Aksentijevića. I Marka Pršića koji je minut pre kraja postigao svoj drugi,a za Srbiju treći gol za neverovatan rezultat i pobedu protiv najbolje selekcije u futsalu svih vremena, Brazila. Noć koja ostaje zapisana u istoriji srpskog futsala. Drugi meč Srbije i Brazila igra se u petak, 12. aprila u „Štark areni“ (19,00).

SRBIJA: Aksentijević, Rajčević, Pršić, Simić, Tomić, Rakić, Antonić, Petrov, Matijević, Vesić, Ramić, Lazarević, Vukadinović, Radovanović, Koljajić.

BRAZIL: Guita, Daniel, Bateria, Ferao, Gadeia, Marlon, Ronaljo, Rato, Santana, Fernando, Paradinski, Fits.