It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 February, 2024
PočetnaFutsalREMI PROTIV SLOVENIJE NA STARTU EP

REMI PROTIV SLOVENIJE NA STARTU EP

FUTSAL

Remi kao pobeda! Oslabljena reprezentacija Srbije (bez kapitena Perića i golmana Aksentijevića) odigrala je nerešeno protiv Slovenije na startu UEFA Futsal EURO u LJubljani, a način na koji su to naši momci ostvarili, golom Tomića u poslednjem minutu meča, hrabri sve pred meč sa Italijom koji nam može doneti veliki uspeh i plasman u nokaut fazu šampionata.

Nije sve počelo kako smo hteli, jer su Slovenci poveli praktično iz prvog udarca ka golu Momčilovića. Igrao se četvrti minut. I pre i posle tog gola, Kocić, Rajčević, Simić i drugovi su kontrolisali igru, imali daleko više prilika i udaraca ka mreži Puškara, ali izostala je realizacija. I onda kada smo se nadali da ćemo stići do zasluenog izjednačenja, domaćin je izveo korner i sjajnim golom Vrhoveca povećao vođstvo.

Nije izostala reakcija tima Gorana Ivančića. Nije došlo do pada u igri, naprotiv, utisak je da smo bili kvalitetniji, ali i da se čekao gol koji bi polako stvari postavio na svoje mesto. I u smiraj prvog dela igre, malo uz pomoć sreće, Ramić je postigao lep gol.

Nastavak je doneo mnogo taktičke borbe, ponovo smo delovali dobro na terenu, bili veoma strpljivi. I nagrada je morala da stigne. Na novu, čini se apsloutno zasluženu radost, čekali smo do poslednjeg minuta. Selektor Ivančić je izveo iz igre golmana Momčilovića a njegovu „ulogu“ preuzeo je Kocić kao peti igrač u polju. I upravo se taj potez isplatio, Kocić je prihvatio loptu a onda raspalo sa distance, Puškar se ispružio a lopta koja je bila viđena na stativi našla se na nozi Tomića koji je sjajno sve ispratio i doneo Srbiji remi koji ima težinu pobede. Veliki bod za Orlove koji naredni meč igraju 1. februara protiv Italije. Dve selekcije iz grupe idu u četvrtfinale, a po svemu prikazanom na premijeri, Srbija zaslužuje nokaut fazu. Protiv „Azura“ bićemo jači i za Aksentijevića i Perića, dovoljno da se nadamo novim lepim vestima iz LJubljane.

SLOVENIJA: Puškar, Mordej, Čujec, Osredkar, Vrhovec. Sever, Bizjak, Širok, Totošković, Turk, Fetić, Štendler, Čeh, Fideršek.

SRBIJA: Momčilović, Rakić, Kocić, Simić, Rajčević. Vulić, Matijević, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović.

 

Orlovi bez Aksentijevića i Perića

Odsustvo Miodraga Aksentijevića, jednog od najboljih golmana na svetu, i Marka Perića, kapitena i lidera ove generacije, osetilo se, naravno, u igri naše reprezentacije. Obojica su izostala zbog kartona, a zbog povrede u LJubljanu nije doputovao ni Marko Pršić. Veliki je to bio hendikep za naš sastav koji je i pored toga pružio dobru partiju u meču sa domaćinom šampionata.

 

Predsednik Kokeza u društvu Čeferina i Lakovića

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, bio je uz naše momke u Areni Stožice, a utakmicu je posmatrao u društvu prvog čoveka Evropske fudbalske unije, Aleksandra Čeferina, Teodora Teodoridisa, generalnog sekretara UEFA i Zorana Lakovića, nekada prvog operativca naše „kuće fudbala“ a sada direktora Nacionalnih selekcija UEFA. Meču su prisustovale i mnoge legende, među njima i Dejan Stanković, takođe službenik UEFA, zatim Luis Figo, Mile Aćimović, bivši reprezentativac Slovenije, koji je izveo početni udarac…