It seams that you haven't connected with your Twitter account
28 November, 2023
PočetnaHokej na leduSRBIJA BOLJA OD KINE POSLE PREOKRETA

SRBIJA BOLJA OD KINE POSLE PREOKRETA

HOKEJ NA LEDU

Pravi spektakl viđen je u duelu Srbije i Kine u trećem kolu Svetskog prvenstva Druge divizije A grupa. Drama kakvu samo valjda hokej može da režira imala je srećan kraj za naše hokejaše. Iako su na početku poslednje trećini gubili 2:5, srpski oklopnici su napravili neverovatan preokret i golom Viktora Kastela samo 14 sekundi pre kraja došli do velike pobede – 6:5!

Nije sve u ovom meču krenulo kako su želeli naši hokejaši. Kinezi su nas iznenadili na startu i posle 17. minuta imali su vođstvo od 2:0. Međutim, samo 90 sekundi kasnije Lazar Leštarić je posle dodavanja Mirka Đumića i Uglješe Novakovića je smanjio na 2:1, a posle tri minuta igre u drugoj trećini Pavle Podunavac je posle asistencija Nikole Kerezovića i Stefana Boškovića doneo izjednačenje – 2:2.

I kada se činilo da će naša selekcija preuzeti kontrolu dešavanja na ledu, Kinezi su brzopotezno uspeli da iskoriste prednost igrača više i ponovo dođu do vođstva. Do odlaska na poslednji odmor Kinezi su još dva puta zatresli našu mrežu i tada se činilo da će Srbija teško izbeći poraz.

Ipak, tako nisu mislili naši hokejaši. Nisu se predavali i velikom borbenošću uspeli da naprave još jedan podvig. Furiozan finiš meča golom je nagovestio Dominik Crnogorac, a asistenti su mu bili Đumić i Kerezović. Svega dva minuta kasnije Robert Sabadoš se upisao u strelce posle sjajnih dodavanja Đumića i Podunavca i to je vratilo nadu i navijačima na tribinama. Potom je na scenu stupio Aleksa Luković koji je 96 sekundi pre kreja postigao gol na asistenciju Viktora Kastela, da bi Kastel posle lepe kombinacije Sretovića i Crnogorca pogodio mrežu za veliku i zasluženu radost.

U ostalim mečevima trećeg kola Hrvatska je pobedila Belgiju 5:2, dok je Australija nadigrala Španiju 4:0. Naredni protivnik reprezentacije Srbije je Belgija a taj meč je na rpgramu u subotu sa početkom u 20 sati.