SRBIJA BOLJA OD KINE POSLE PREOKRETA

Last Updated: 15/04/2019Autor

HOKEJ NA LEDU

Pravi spektakl viđen je u duelu Srbije i Kine u trećem kolu Svetskog prvenstva Druge divizije A grupa. Drama kakvu samo valjda hokej može da režira imala je srećan kraj za naše hokejaše. Iako su na početku poslednje trećini gubili 2:5, srpski oklopnici su napravili neverovatan preokret i golom Viktora Kastela samo 14 sekundi pre kraja došli do velike pobede – 6:5!

Nije sve u ovom meču krenulo kako su želeli naši hokejaši. Kinezi su nas iznenadili na startu i posle 17. minuta imali su vođstvo od 2:0. Međutim, samo 90 sekundi kasnije Lazar Leštarić je posle dodavanja Mirka Đumića i Uglješe Novakovića je smanjio na 2:1, a posle tri minuta igre u drugoj trećini Pavle Podunavac je posle asistencija Nikole Kerezovića i Stefana Boškovića doneo izjednačenje – 2:2.

I kada se činilo da će naša selekcija preuzeti kontrolu dešavanja na ledu, Kinezi su brzopotezno uspeli da iskoriste prednost igrača više i ponovo dođu do vođstva. Do odlaska na poslednji odmor Kinezi su još dva puta zatresli našu mrežu i tada se činilo da će Srbija teško izbeći poraz.

Ipak, tako nisu mislili naši hokejaši. Nisu se predavali i velikom borbenošću uspeli da naprave još jedan podvig. Furiozan finiš meča golom je nagovestio Dominik Crnogorac, a asistenti su mu bili Đumić i Kerezović. Svega dva minuta kasnije Robert Sabadoš se upisao u strelce posle sjajnih dodavanja Đumića i Podunavca i to je vratilo nadu i navijačima na tribinama. Potom je na scenu stupio Aleksa Luković koji je 96 sekundi pre kreja postigao gol na asistenciju Viktora Kastela, da bi Kastel posle lepe kombinacije Sretovića i Crnogorca pogodio mrežu za veliku i zasluženu radost.

U ostalim mečevima trećeg kola Hrvatska je pobedila Belgiju 5:2, dok je Australija nadigrala Španiju 4:0. Naredni protivnik reprezentacije Srbije je Belgija a taj meč je na rpgramu u subotu sa početkom u 20 sati.