SPORTSKI JUNACI NA PRIJEMU KOD PREDSEDNIKA VUČIĆA

Last Updated: 06/03/2018Autor

DOGAĐAJI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  primio je svetsku šampionku u skoku u dalj u dvorani Ivanu Španović i članove reprezentacije Srbije u streljaštvu, koji su osvojili medalje na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Ðeru. Predsednik Srbije naveo je da će država još više podržati sport, a naročito one sportove u kojima se osvajaju medalje. vana Španović je postala Svetska prvakinja u dvorani sa 6,96 metara, pobedivši aktuelnu šampionku Britni Riz koja je skočila 6,89 metara.

Sastanku koji je održan u 08.30 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, prisustvovala je i delegacija Atletskog saveza Srbije u sastavu: predsednika Veselina Jevrosimovića, direktora Slobodana Brankovića kao i Goran Obradović, trener naše šampionke.

“Dobar dan svima. Želim da se zahvalim Ivana vama, Goranu, rukovodstvu ASS Veselinu i Slobodanu. Čestitam svima na izvanrednim uspesima. Ivana mi je rekla pre ovog zvaničnog dela da je očekivala dvoransko zlato, da je to za nju normalno. Ja je teram sad dalje do Japana i Tokia 2020. Pošto je Haike Dreksler do 40 godine skakala, to znači još jedno 12 godina medalja za Srbiju. Verujem da će se ona bronza iz Rija vratiti u Tokiju”, rekao je predsednik Vučić na početku obraćanja.

“Naš je cilj je da se na sledećim Olimpijskim igrama osvoji 12 medalja, a za to ćemo pružiti najbolje uslove do sada. Država će učiniti sve da pomogne”, naglasio je predsednik Srbije u uvodnom obraćanju.

– Drago mi je da se nagrade isplaćuju redovno. Da niste bili dodatno motivisani da radite još više.

– Pomažemo koliko možemo, ne možemo da se borimo sa drugim zemlja, ali kao što se vi borite za svoju državu, tako i mi dajemo koliko možemo da vam pomognemo. – rekao je Vučić i zatim se obratio Ivani Španović.

– Ivana, nikada nismo imali atletičara koji je prvak sveta. Nikada nijednu zlatnu medalju nismo uzeli i ja vam čestitam od srca. Izvinjavam se Ivana propuštao sam ovih dana neke vesti o vama.

– Važno mi je da je ona Riz pobeđena, a  sve ostalo je manje bitno. Spremite se za sva naredna takmičenja, to mnogo znači vama, ali i nama – rekao je predsednik Srbije.

Ivana Španović je predsedniku Vučiću donela svoju uramljenu sliku sa potpisom i svetskim zlatom, a zatim je lider Srbije dodao:

– Da pozovemo ljude da dođu u atletsku dvoranu u 12 sati da sačekaju Ivanu – rekao je predsednik Vučić, a ministar Udovičić je dodao da je Ivana iz te dvorane otišla po zlato u Birmingem.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije prisustvovao je i Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednici Atletskog i Streljačkog saveza Veselin Jevrosimović i Nenad Putnik.