SPORTSKA SARADNJA BEOGRADA I ZRENJANINA

Last Updated: 05/06/2020AutorTags: ,

Sportski savez Beograda i Sportski savez grada Zrenjanina potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u Gradskoj kući u Zrenjaninu. U ime naše organizacije potpis na sporazum stavio je pedsednik Dragan Tomašević, dok je ispred sportista i sportskih institucija grada na Begeju potpis stavila generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Tim dokumentom za dve sportske asocijacije otvaraju se mogućnosti različitih oblika saradnje, zajedničkog učešća u sportskim projektima, razmeni iskustva, programima edukacije i slično.
Predsednik SSAB Dragan Tomašević istakao je da je „Zrenjanin jedna od najsportskijih sredina u Srbiji“, pravi primer grada sportova i grada koji može da se pohvali čak i jednim sportskim muzejom.
– Ovaj sporazum podrazumeva više oblika međusobne saradnje dva sportska saveza, a među našim glavnim aktivnostima su upravo edukacije namenjene sportskim stručnjacima i sportskim radnicima, i iz ovog sporazuma proističe jedna vrlo konkretna beneficija za Sportski savez Zrenjanina i njegove članove, a to je besplatno učešće na svim našim edukacijama koje se organizuju najmanje jednom mesečno. Mogu da kažem da imamo najeminentnije predavače iz raznih oblasti, od medicine, sportskog prava, generalnog menadžmenta u sportu, širok je spektar tema kojim se bavimo i sve to nailazi na dobar odjek u sportskim krugovima. Otvorićemo vrata našim partnerima iz sporazuma i za međunarodnu saradnju, a očekujemo da i mi postanemo bogatiji za neka iskustva iz lokalnih i regionalnih sredina s kojima ćemo u narednom periodu potpisati slične sporazume – rekao je Tomašević.
Još je dodao da je potpisivanje sporazuma u Zrenjaninu deo šireg plana Sportskog saveza Beograda na uspostavljanju saradnje sa lokalnim sportskim savezima, i da Zrenjanin nije slučajno odabran, praktično, kao prvi grad u toj akciji.
– Na to nas je navela duga i bogata sportska tradicija ovog grada i broj olimpijskih šampiona, iz Banata tu je još i Pančevo, okrenućemo se i drugim delovima Srbije, u planu je i potpisivanje sa Sportskim savezom Kosova i Metohije, planiramo da što više naših partnera iz regionalnih i lokalnih sportskih saveza privučemo i da zajedno realizujemo različite projekte – istakao je Tomašević.
Nekadašnja sjajna atletičarka Vukosava Đapić Atanacković, takođe, je istakla značaj ovog sporazuma za edukaciju naših stručnjaka u sportu i to je, po njenim rečima, prvi konkretan rezultat potpisanog dokumenta o međusobnoj saradnji sportskih saveza dva grada.
Pored Tomaševića, našu organizaciju na ovom skupu predstavljali su i generalni sekretar Nikola Penić, kao i predsednik Komisije za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije Slobodan Đurić.
Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je istakao da je i ova aktivnost proistekla iz dobre saradnje koju Grad Zrenjanin ostvaruje sa nacionalnim granskim sportskim savezima u Republici Srbiji, kao i da ovaj teritorijalni sportski savez ima široku mrežu sportskih prijatelja u savezima u drugim gradovima.
– Velika nam je čast što smo ozvaničili saradnju na sportskom planu sa Gradom Beogradom i mislim da ćemo zajedno, na obostrano zadovoljstvo, iskazati i naše kapacitete i rezultate, koje možemo da u narednom periodu unapređujemo – rekao je Salapura.