SPEKTAKULARAN OPROŠTAJ NIKIĆA I GOCIĆA

Last Updated: 23/12/2016Autor

VATERPOLO

Na spektakularan način, pred punim tribinama Tašmajdana , od igranja u reprezentaciji su se oprostili Slobodan Nikić i Živko Gocić. Sjajan duel Srbije i Tima sveta, protkan brojnim egzibicionim potezima, efektnim golovima, duhovitim rešenjima prekinut je nekoliko minuta pre kraja pri vodjstvu Srbije 14:12. Tada su igrači oba tima posle tajm auta napustili bazen u kojem su ostali samo Nikić i Gocić. Višeminutni aplauz sa tribina je pratio njihov izlazak iz bazena, potpisivanje autograma, razgovor sa novinarima. Dobili su zatim poklone VS Srbije, kolega iz reprezentacije, uramljene kapice sa brojevima 3 i 7, stolice da „odmore“. Emocije su činile svoje, Boba i Žile su tako nešto zaslužili. Pre početka utakmice poklone saveza za 100, 200 i 300 utakmica u reprezentaciji su dobili Filip Filipović (300), Milan Aleksić, Gojko Pijetlović i Stefan Mitrović (200), Branslav Mitrović, Dušan Mandić i Miloš Ćuk (100). Prisutne je pozdravio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Bilo je to veče za pamćenje, veče koje su uveličali sjajni igrači iz inostranstva kojima VSS duguje veliku zahvalnost. Pred kraj revijalne utakmice, uz zvuke čuvene pesme „We Are The Champions“, sa suzama u očima, poslednji put Gocić i Nikić su napustili bazen kao reprezentativci Srbije. Ovacije su bile neopisive.

„Ovo mi je jedan od najsrećnijih dana u životu. Svima hvala od srca. Hvala saigračima, bez njih ništa od ovoga ne bi bilo. Želim da reprezentacija nastavi da niže ove rezultate“, rekao je Boba Nikić posle oproštaja.

Na njegove reči nadovezao se Gocić, kapiten „delfina“.

„U ovim trenucima… Stvarno nisma pametan. Prepuno mi je srce, Tašmajdan je pun. Hvala momcima, našoj braći. To su neverovatni ljudi. Hvala stručnom štabu, vaterpolo savezu i svetskoj ekipi koja je došla da nas isprati na dostojan način u penziju.“

A ispratili su ih mnogi bivši asovi sporta, glumišta, muzike… Igor Milanović, Aleksandar ćirić, Danilo Ikodinovic, Jugoslav Vasović, Vanja Udovičić, glumci Zoran Cvijanović, Aleksandar Radojičić, Andrija Milošević, Dejan Stanković, Predrag Danilović sa ćerkom Olgom i mnogi drugi stigli su u jedan od dva beogradska hrama vaterpola. Besplatnih ulaznica nije bilo, a kompletan prihod išao je za obolelog Andreje Petrovića.