ŠPANOVIĆEVOJ DIJAMANTSKA LIGA

Last Updated: 01/09/2017Autor

ATLETIKA

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobednica je u ukupnom plasmanu Dijamantske Lige u ovoj sezoni. Skok udalj je sigurno bila jedna od najneizvesnijih disciplina u toku finalnog mitinga Dijamantske Lige večeras u Briselu. Španovićeva je pobedu ostvarila u šestoj seriji skokom od 6,70m, a čak tri daljašice delio je jedan centimetar u poretku od drugoplasirane do četvrtoplasirane. Zanimljivo je da sve tri osvajačice medalja na Svetskom prvenstvu u Londonu su danas ostale bez plasmana među prve tri. Svetska prvakinja Britni Ris skočila je 6,61m I zauzela petu poziciju, Klišina samo 6,49m I obezbedila sedmo mesto, dok je Bartoleta jedno vreme bila u igri I za prvu poziciju, međutim rezultat 6,63m doneo joj je četvrtu poziciju.

Ovoga puta Britanka Loren Ugen doskočila je 6,65m što je bilo na kraju dovoljno za drugo mesto, a Amerikanka Šakela Saunders osvojila treće mesto sa 6,64m. Pokazala je naša Ivana večeras kako se skače pod velikim pritiskom i u Briselu osvojila svoj drugi Dijamantski trofej u karijeri. Posle takmičenje I u iščekivanju uručenja svog drugog dijamanta Ivana je izjavila:

“Presrećna sam što sezonu završavam osvajanjem Dijamantske Lige, mnogo mi znači ova pobeda naročito posle svega što se desilo u Londonu I ponosna sam što sam baš u šestoj seriji uspela da izvedem najbolji skok takmičenja”.

Trener Obradović osvrnuo se na sam tok takmičenja I dodao:

“Celo takmičenje obeležila je velika nezvesnost I razlika u samo par centimetara sve do šeste serije kada je Ivana skočila 6,70m. Moram priznati da skakačice večeras nisu bile raspoložene za velike skokove naročito posle treće serije kada je na zaletištu zbog organizacionih problema nastupila pauza više od dvadesetak minuta I bilo im je jako teško da se vrate, ipak Ivana je još jednom dokazala da ume da se izbori sa pritiskom I da u šestoj seriji odnese pobedu I odbrani Dijamantski trofej od prošle godine” istakao je trener Obradović.

Ovo je Španovićevoj 12 pobeda na mitinzima Dijamantske Lige I drugi Dijamantski trofej u karijeri.

(Izvor, foto www.ass.org.rs)