ŠPANOVIĆEVA POBEDOM OTVORILA SEZONU

Last Updated: 07/07/2017Autor

ATLETIKA

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Španović, nastupom na trećem mitingu Dijamantske lige u Lozani otvorila sezonu najdaljim skokom od 6.79 metara. U drugoj seriji zabeležila je skok od 6.63m da bi u 4. seriji skočila 6,79m što joj je obezbedilo pobedu i 8 bodova u generalnom plasmanu. Ovo je Španovićevoj prvo takmičenje posle osvojenog zlata na Evropskom dvoranskom prvenstvu koje je održano u Beogradu. Zbog povrede, Ivana je bila primorana da odustane od nastupa na mitinzima u Judžinu i Oslu. Zbog toga, u Dijamantskoj trci sada Ivana zauzima šestu poziciju sa osam osvojenih bodova.

“Zadovoljni smo pobedom I rezultatom, s obzirom da je ovo bio prvi Ivanin nastup posle povrede. Ivana je već u prvoj seriji imala peh, gde je prilikom odraza osetila blagi bol u stopalu zbog neodgovarajuće daske,a interesantno je da su se I sve ostale atletičarke požalile na dasku. Iz istog razloga Britanka Šara Proktor bila je primora da odustane od daljeg nastupa, dok je Ivana odmorila petu seriju. Iz Lozane idemo direktno na miting u London, gde će Ivanu pregledati doktor Jovan Đurović I tamo ćemo zajedno odlučiti da li će nastupiti u Londonu. Najvažnije je da je Ivana današnjim nastupom obezbedila mesto na finalnom mitingu u Briselu” istakao je trener Obradović.

Drugo mesto u Lozani zauzela je Amerikanka Šakila Saunders skokom od 6.68 m, dok je olimpijska šampionka i vodeća u generalnom plasmanu sa 21 bodom, Tiana Bartoleta, imala treći najbolji rezultat 6.65 m. Ruskinja Darija Klišina bila je četvrta sa 6.64 m.