ŠPANOVIĆEVA I ANIĆ NAJBOLJI ATLETIČARI U 2017.

Last Updated: 31/01/2018Autor

ATLETIKA

U utorak, 30. januara 2018, je u prostorijama hotela „Crowne Plaza“ održan svečani događaj Atletskog saveza Srbije, na kom su se dodelile zahvalnice i nagrade najuspešnijima u 2017.godini. U prepunoj sali, goste je prvi pozdravio predsednik ASS, Veselin Jevrosimović, koji je potom dodelio zahvalnice svim insititucijama, gradovima i sponzorima koji su nam pružili ogromnu podršku u prethodnom periodu. Veselin nas je podsetio na uspehe iz 2017.godine:

„Čast mi je da vas sve pozdravim ispred Atletskog saveza Srbije i zahvalim se što ste sa nama. Na 25 takmičenja na kojima su učestvovali srpski atletičarti u prethodnoj godini osvojeno je mnogo medalja. Jedno od najznačajnijih takmičenja bio je II Serbian indoor miting u Atletskoj dvorani, na kome su učestvovali najbolji atletičari poput Asmira Kolašinca, MIhaila Dudaša, Lazara Anića i Tamare Salaški. Nakon toga sve snage bile su usmerene na Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani. U martu grad Beograd i Srbija bili su domaćini za preko 1500 atletičara, trenera i pratećih lica, na Evropskom prvenstvu u dvorani. “Šlag na tortu” bila je zlatna medalja Ivane Španović sa nacionalnim rekordom od 7,24 metra. Publika je mogla da uživa u postizanju vrhunskih rezultata svih učesnika. ASS je dobio pohvale od svih zvaničnika iz Evrope i svetske atletske federacije. Nakon EP, organizovali smo 76. Balkansko prvenstvo za seniore i seniorke u julu u Novom Pazaru. Ugostili smo preko 600 takmičara iz 16 zemalja. Srbija je osvojila rekordnih 20 medalja i zauzeli smo drugo mesto u ukupnom plasmanu”.

Zahvalnice su dobili: Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo odbrane, Gradski sekretarijat za sport, Olimpijski komitet Srbije, grad Kruševac, Telekom Srbija, kompanija „Comtrade“, Komercijalna Banka, Srboexport, Kompanija „Porche SCG“, Beogradska Arena, Hotel Crowne Plaza i Radio Televizija Srbije. Prisutnima se obratio i direktor ASS, Slobodan Branković:

“Predstojeća godina će za nas biti jubilarna godina jer ćemo proslaviti 70 godina od osnivanja našeg Atletskog saveza. Zbog toga ćemo 25. septembra organizovati jednu prigodnu svečanost u Narodnom pozorištu kada će biti predstavljena i monografija posvećena legendama. Čeka nas organizacija III “Serbia open indoor meetinga” koje će se održati 21.februara, a glavna zvezda će biti Ivana Španović. U 2018.godini organizovaćemo i prvi “Serbia open maraton”, biće to najbrži maraton u svetu. Održaće se 4. novembra, a staza će biti po Novom Beogradu i Zemunu. Direktorka maratona biće Olivera Jevtić”, otkrio je Branković.

Nakon prvog dela programa, na red su došli i najbolji atletičari u 2017.godini: -najbolja mladja pionirka Vilagoš Adriana; -najbolji mlađi pionir Ivić Nebojša; -najbolji pionir Džakovac Amel; -najbolja pionirka Terzić Amra; -najbolja mlađa juniorka Mićević Tamara; -najbolji mlađi junior Đorđević Tihomor; -najbolja juniorka Gardašević Milica; -najbolji junior Nedeljković Veljko; – najbolja mlađa seniorka Barjaktarović Zorana; – najbolji mlađi senior Kijanović Aleksa; – najbolji senior Lazar Anić; -najbolja seniorka Ivana Španović.

Za najboljeg atletskog trenera (trofej Profesor Aleksandar Petrović) nagradu je dobio Goran Obradović iz AK Vojvodina Novi Sad, a za najbolji atletski klub proglašen je AK „Vojvodina“ Novi Sad.

“Drago mi je da su moj trener i moj klub proglašeni za najbolje. Zato želim da se zahvalim Atletskom savezu Srbije i svim sponzorima koji su nam omogućili da se spremamo za najveća takmičenja. Isto tako želim da čestitam Atletskom savezu Srbije na uspešnoj 2017. godini i poželim da ova godina bude bolja od prethodne. Nestrpljivo čekam početak takmičarske sezone i nove podvige koje spremno dočekujem” , rekla je Ivana Španović.