SOFTBOLAŠICE U APRILU NA TAKMIČENJIMA U ČEŠKOJ I BUGARSKOJ

Last Updated: 06/04/2017Autor

SOFTBOL

U novu sezonu, srpski softbol ulazi sa novim aktivnostima. Zvanična međunarodna sezona počinje u aprilu. U sjajnom omladinskom sportskom centru Karataš, kod Kladova, priprema se kadetska reprezentacija Srbije, koja će u Pragu učestvovati od 13. do 16. aprila, na kvalifikacijama za Pony Svetski kup. A seniorsku selekciju od 20. do 23. aprila u Sofiji očekuje Balkansko prvenstvo, gde će Srbija nastupiti u dve discipline fast pič i slou pič. Kadetsku žensku reprezentaciju zajedno predvode licencirani treneri Milan Đorđević i Jelena Cvetković, dok je selektor seniorske slou pič i fast pič reprezentacije Milan Đorđević. Povodom priprema u Karatašu, reprezentativke je obišao Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta, koje sa Ministarstvom omladine i sporta, renovira Karataš.

– Oduševio sam se kada sam video kako rade softbolašice. Na poziv predsednika Softbol saveza Srbije, Slobodana Đurića, zbog vas sam došao u Karataš, da vidim kako teče kamp, koji sprovodite. Bravo za zalaganje, bravo za opremu koju nosite i kako izgledate. Velika je stvar kada na dresu uz vaš logo imate i logo Ministarstva omladine i sporta. Softbol saveza Srbije je doneo odluku da se pripremate ovde i siguran sam da ćete i dalje dolaziti u ovaj sjajan Sportski centar, u koji ulažemo zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta. Vidim da je ekipa mlada, želim vam da se uigravate i svuda gde se pojavite na najbolji mogući način predstavljate Srbiju. Pobede jesu važne, ali je najvažnije učestvovati na takmičenjima i ostaviti dobar utisak i na terenu ali i pored terena. Srećna vam i uspešna bila ova godina – istakao je Bojović, koji je iz Beograda stigao u pratnji svog pomoćnika Bojana Kovača. Trening meču softbolašica prisustvovali su i većnik za prosvetu grada Kladova, Miroslav Mile Jonašković i rukovodilac smeštaja Karataša, Dragana Barbulović.

Predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan Đurić posetio je i opštinu Kladovo, i obavio razgovor sa predsednikom ovog grada Radisavom Čučulanovićem. Zaključeno je da je Kladovo, sa Sportskim centrom Karataš, vrlo primamljivo za pripreme, ali i za organizaciju uz softbol i puno drugih takmičenja zemalja Istočne Evrope. Granični prelaz sa Rumunijom je na samo jedan kilometar od Karataša, dok je granični prelaz sa Bugarskom, na 60 kilometara.