SOFTBOLAŠICE I BEJZBOLAŠI PREDSTAVLJALI SRBIJU U SOFIJI

Last Updated: 18/09/2018Autor

SOFTBOL

U okviru povratka sportova softbol i bejzbol na program Olimpijskih igara u Sofiji su održane brojne promocije u ova dva sporta. Uz druženja u centru grada sa mališanima iz Bugarske, predstavljena je i nova disciplina, u u kojoj će moći da igraju zajedno softbolaši i softbolašice – baseball5. Ova igra podseća na ova dva sporta, jer se osvajaju baze, ali se loptica udara rukom i ne koriste se palice i kacige. Kubanci su prvi krenuli sa baseball5 igrom a biće i zvanično registrovana kao sportska disciplina u softbolu i bejzbolu.

Srbiju su u Sofiju predstavljali bejzbolaši (Slobodan Bogdanović, Lazar Knežević i Strahinja Bošković) i softbolašice (Marija Jovanović, Dragana Trifunović i Sanja Lošonc). Na promocijama i sastancima sa ljudima iz WBSC i ESF ispred Srbije je učestvovao Slobodan Đurić, predsednik Softbol saveza Srbije, dok je podršku putem mejla dao predsednik Bejzbol saveza Srbije, Milan Zonić.

– Prezadovoljni smo kako je sve ispalo. Bejzbol5 je veoma atraktivan za gledanje. U polju je pet sportista, od toga tri muška i dva ženska, ili obrnuto. Jedva čekam da prenesem utiske mojima u klubu i da počnemo da igramo i ovaj sport. Može se igrati bilo gde, u parkovima ili salama – istakla je Dragana Trifunović, članica kluba Alligators.Detalj iz Sofije sa meca Srbija - Ceska 7-6 Untitled-1