SOFTBOL SEZONA NA OTVORENOM USPEŠNO ZAVRŠENA

Last Updated: 22/10/2019Autor

Seniorskim duelom između beogradske „Lokomotive“ i „4 Lava“ iz Sremskih Karlovaca uspešno je završena sezona u srpskom softbolu. Lokomotiva je stigla do naslova najbolje ekipe, po prvi put, pobedivši u Novom Sadu, ekipu „4 lava“ 11:8. A samo nedelju dana pre dobili smo i prvaka Beograda u kadetskom uzrastu, mešovita softbol disciplina slou pič. Lokomotiva je sa klincima bila bolja od Svet sporta škorpions, posle dve pobede i jednog poraza u finalnom duelu.

U Softbol savezu Srbije i Beograda, sproveli su puno akcija ove godine, a kao i svake do sada kruna kada su domaće aktivnosti u pitanju biće učešće na Sajmu sporta, koji se održava krajem novembra. U planu je i da se zajedno sa Bejzbol savezom Srbije promoviše nova neolimpijska disciplina bejzbol5, gde se loptica udara rukom, na dosta manjem terenu, a tim je sastavljen od devojaka i muškaraca.

– Od raznih dešavanja kada je Beograd u pitanju, moram istaći Trofej Beograda, gde smo uz finansijsku pomoć gradskog sekretarijata za sport i omladinu, na terenu u Ripnju ugostili Grkinje i Bugarke, u disciplini fast pič. A u septembru smo za članice beogradskih klubova organizovali program „Treniraj i napreduj kroz kampove“. Uz treninge u Beogradu, u Ripnju i Železniku, već nekoliko puta odlazimo na Zlatibor. Imali smo fantastične uslove, od smeštaja pa do terena Sportsko rekreativnog centra i ustanove Ratko Mitrović. Devojčice puno nauče na ovakvim okupljanjima i plus se druže. Takođe koristimo lepo vreme da što više budemo napolju, a uskoro ćemo i početi da radimo češće u teretanama i halama – istakla je Jelena Cvetković, predsednica Softbol saveza Beograda.