SOFTBOL REPREZENTACIJA NA PRIJEMU KOD AMBASADORA TODOROVA

Last Updated: 16/07/2019Autor

Srpska softbol reprezentacija učestvuje na Evropskom seniorskom mešovitom prvenstvu u Mađarskoj. Povodom toga priređen je prijem u ambasadi Republike Srbije u Budimpešti.

– Drago mi je da ste danas gosti naše ambasade. Povod je lep i verujem da ste se dobro spremili i da ćete se truditi da ostvarite što bolje rezultate u ovom lepom gradu. Danas Mađarska i Srbija imaju najbolje političke odnose u svojoj istoriji. Za to su najzaslužniji predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban. Imamo zajedničke sednice Vlade, imamo preko 140 bileteralnih sporazuma. Ujedno smo na poslednjoj zajedničkoj sednici u Subotici, potpisali i sporazum o saradnji u sportu. Tako da se nadam da će i vaš savez u budućnosti to iskoristiti – istakao je ambasador dr Ivan Todorov.

Ispred Softbol saveza Srbije, ambasadora je pozdravio predsednik Slobodan Đurić. Najmlađi član mešovite reprezentacije Srbije, Nikola Mrkalj, poklonio je Ivanu Todorovu, najnoviji atraktivni dres za šetnju Softbol saveza Srbije, sa vidno velikim dvoglavim orlom napred i vitezom pozadi. Boje Srbije uz Mrklja u Budimpešti braniće Milan Đorđević, Dragan Đorđević, Maniša Čanak, Đorđe Mitrović, Nenad Milankov, Nebojša Radonić, Ognjen Babić, Nataša Senderak, Marija Jovanović, Jelena Cvetković, Tatjana Stojanov, Nikolina Jerković, Anastasija Miljuš i Brankica Gorunović.