SOFTBOL SAVEZ SRBIJE IZUZETNO AKTIVAN OVE GODINE

Last Updated: 30/11/2016Autor

untitled-1SOFTBOL

Softbol je ponovo postao olimpijski sport. A u Softbol savezu Srbije i Softbol savezu Beograda, ove godine imali su mnogo aktivnosti. Zahvaljujući finansijskoj pomoći Ministarstva omladine i sporta, Gradskog sekretarijata za sport Beograda i prijatelja, po prvi put ženska reprezentacija učestvovala je na Svetskom prvenstvu u Kanadi. Juniorska reprezenatcija nastupila je na Evropskom u Barseloni, dok su kadetkinje igrale na kvalifikacijama za Svetski kup. Uz međunarodne aktivnosti, u Srbiji, je bilo mnogo promocija, turnira, odigrano je Prvenstvo Srbije, a sprovedeni su sjajni kampovi u Beogradu i na Zlatiboru. Ove godine Inđija je postala centar softbola, kada su mlađe kategorije u pitanju. Odigran je turnir kadetskog i pionirskog uzrasta za dečake i devojčice, koji je okupio čak 122 mališana.

Aktivnu godinu Softbol savez je završio na Sajmu sporta. Štand je bio sjajan, sa puno rekvizita, a posebnu pažnju privukao je improvizani ,,kavez,, pod mrežom. U njemu su zainteresovani mladi mogli da se oprobaju u softbolu, al ii bejzbolu i kriketu.

– Sada je najvažnije da krenemo da ulažemo u najmlađe i razvijamo discipline fast pič i slou pič. Vraćamo se u olimpijsku porodicu. Na Sajmu nas je posetilo puno sportskih funkcionera, prijatelja i mladih ljudi. Ističemo posetu potpredsednika OKS Ivan Todorov. Dugo ga poznajem i siguran sam da ima kvalitet na bude predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i bude na čelu tima u Japanu 2020. Gradskom sekretaru za sport Slavku Gaku, pokazali smo naš štand, koga je krasio pehar Trofeja Beograda, a naše softbolašice su se slikale sa njim za uspomenu – istakao je predsednik Softbol saveza Srbije i Beograda, Slobodan Đurić.