SNAŽAN UTISAK SRPSKIH REPREZENTATIVACA U MIRNI

Last Updated: 22/07/2018Autor

BADMINTON

“Svih osmoro naših reprezentativaca ostavili su snažan utisak na Trening kampu regionalnog projekta – Slovenija 2018, ujedno pokazavši da srpski badminton ne bi trebalo da brine za budućnost”, ocenio je trener i vođa naše ekspedicije Ilija Pavlović, a isto su konstatovali i glavni trener Kampa – Igor Čimbur, inače selektor seniorske reprezentacije Hrvatske, i trener juniorske reprezentacije Slovenije Maja Kersnik.

Po Pavlovićevim rečima Marija Sudimac, Minja Milovanović, Sara Lončar, Sanja Perić, Sergej Lukić, Aleksandar Jovičić, Mihajlo Tomić i Stefan Mijatović su od 15. do 21. jula 2018. u Mirni pokazali visok tehnički, taktički i fizički nivo i umnogome nadmašili vršanjake iz Hrvatske i Slovenije.

“Hrvati su u Mirnu stigli sa svojim najboljim igračima i igračicama uzrasta od 17 do 19 godina, a i Slovenici su bili u gotovo najjačem sastavu kada je ovaj uzrast u pitanju. Radilo se pakleno. Svakog dana na programu su bila po dva dvočasovna treninga, kojima je rukovodio Igor Čimbur, po programu koji je napravio i sprovodi u Hrvatskoj. Intezitet je bio jako visok, a naši igrači i igračice su se susreli i sa nekim novim vežbama. Poslednja dva dana Kampa organizovani su spraing mečevi iz kojih su kao pobednici izlazili mahom srpski reprezentativci”, prepričao je Pavlović.

Seniorski reprezentativac naše zemlje “podvlači” da je odlična stvar što su naši mladi reprezentativci drugu godinu uzastopno boravili u Trening kampu u Sloveniji i što su imali priliku da se susretnu sa nekim malo drugačijim načinom rada.

“Savet svakog trenera mnogo znači. Povrh svega naši reprezentativci su bili u prilici da sparinguju sa nekim igračima i igračicama s kojima mogu da se sastanu samo na zvaničnim turnirima. Ujedno mogli su da isporobaju mnoge kombinacije i da se suprostave različitim stilovima igre”, kazao je Pavlović posebno naglasivši sjajno gostoprimstvo u Mirni – “Imali smo savršene uslove, tim pre što nam je sala bila svega pet minuta od mesta gde smo bili smešteni. Sve je bilo na najvišem mogućem nivou i ja se ovom prilikom zahvaljujem na tome organizatorima Kampa.