SLOVENCI NA MEGDANU SRPSKIM SELEKCIJAMA U BANJI JUNAKOVIĆ

Last Updated: 28/04/2018Autor

KUGLANJE

Juniorske i kadetske kuglaške reprezentacije Srbije odmeriće ovog vikenda snage na kuglani sa osam staza u Banji Junaković u okviru priprema za pojedinačni kadetski Svetski kup i omladinsko ekipno i pojedinačno Prvenstvo sveta idućeg meseca u Klužu u Rumuniji.

– Nadamo se da će i vašoj i našoj selekciji ova utakmica dobro doći da se proveri forma i želim vam srdačnu dobrodošlicu i dobre rezultate – rekao je predsednik KSS Uroš Dragojlović  na tehničkom sastanku kome su prisustvovali i članovi stručnog štaba srpskih selekcija, selektor omladinaca Vojko Pavlović, selektor juniorki Julijana Vukadinović kao i član UO KSS i predsednik kluba Apatin Đorđe Jovanić.

Na gostoprimstvu se zahvalio predsednik KS Slovenije  Milan Kurelič. U stručnom timu selekcija Slovenije su  Brigita Strelec (selektor juniorki), Albin Juvančič (potpredsednik KSS i selektor juniora), Iztok Kovač (selektor kadetkinja) i Zdravko Štrukelj (selektor kadeta). U delegaciji KS Slovenije i je i istaknuti slovenački kuglaški radnik Franc Gornik, član član Predsedništva KS Slovenije, predsednik TK Slovenije i  referent za merkenting Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva VNBC – klasik.

Prijateljsku utakmicu sudeće interancionalni sudija iz BiH Darko Lacković, asistiraće mu srpski internacioonalac Dragi Šitkovac.

Svečano otvaranje je u subotu od 8,30 časova. Mečeve će otvoriti kadetske kategorije i dve juniorske rezerve.

Drugog dana, u nedelju, dogovorom selektora, ponovo će igrati svih osam juniora i juniorki. Utakmica će početi od 8 časova.

Selektor srpskih juniora Vojko Pavlović neće moći da računa na Norberta Ernješija mladog srpskog internacionalca u Segedinu koji u subotu igra derbi mađarskog šampionata koji odlučuje o tituli, protiv Zalaegersega. Umesto njega pozvao Nemanju Todorovića (Banat, Zrenjanin). U subotu će igrati: Nemanja Todorović, Čaba Zavarko (Jedinstvo, Novi Bečej), David Lainščak (Radnički, NS), Želislav Jakab (C. zvezda), Milorad Vojnović (Radnički, NS), Adiran Lončarević (Jedinstvo), Alen Kujundžič (Mertojak, Split) i Bojan Kličarić (C. zvezda). U kadetskoj konkurenciji igraće Gabor Kurcinak (Vojvodina, Bačko Gradište) i Vuk Boškov (Banat, Zrenjanin).

Julijana Vukadinović je, iz sastava koji je igrao prošlog vikenda u Rumuniji, umesto Milene Jurišić (Kristal),  u reprezentaciju uvrstila  Sanelu Milosav (Kristal). Slovenkama će se suprotstaviti Sanela Milosav, Goradana Rogić (Singidunum), Angela Zolnai (Vojvodina, Novi Sad), Vesna Boškov, Olivera Čikoš (obe Banat), Sara Žurovski (Vojvodina, NS), Hermina Lukač (Kristal) i Teodora Relota (Bačka, Novi Sad). Za kadetkinje igraće Jelena Barać (Apatin) i Vladana obrenić (Kristal).