ŠKOLARCI IZ VRANJA I ADE NAJBOLJI NA DRŽAVNOM RUKOMETNOM PRVENSTVU

Last Updated: 18/03/2018Autor

ŠKOLSKI SPORT

Savez za školski sport Srbije uspešno je sproveo Državno školsko prvenstvo u rukometu za osnovne škole. Finalni turnir održan je u Leskovcu od 13. do 16. marta. Pre početka takmičenja predstavnici Rukometnog Saveza Srbije uručili su po 5 rukometnih lopti, svakoj školi koja se plasirala na republičku završnicu. U konkurenciji dečaka prvo mesto je osvojila OŠ „Branko Radičević“ iz Vranja, a u konkurenciji devojčica OŠ „Čeh Karolj“ iz Ade.

SŠSS je završni turnir organizovao u saradnji sa Savezom za školski sport Leskovca i koordinatorom za Jablanički region Ivanom Cvetanovićem.

– Takmičenje je prošlo u najboljem redu, bez ikakvih problema i zamerki. Deca i profesori su bili zadovoljni. Imamo veoma talentovanu decu za rukomet – istakao je Boris Tomić, koji je ispred Saveza za školski sport Srbije bio u Leskovcu.

Već u ponedeljak startuje završni turnir Državnog školskog prvenstva u košarci, koje će se igrati u Paraćinu, a završiće se u petak 23. marta. Školarce će na otvaranju pozdraviti predstavnici opštine Paraćin i predsednik Saveza za školski sport, naš nekadašnji proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković.