SJAJNE TEME, VRHUNSKI PREDAVAČI, POSETITE NAŠ YOUTUBE KANAL

Last Updated: 16/04/2024AutorTags: ,

Pozitivne reakcije sportskih radnika, kao i veliki broj zainteresovanih za niz predavanja u organizaciji Sportskog saveza Beograda tokom 2019, podstakli su nas da u tekućoj godini nastavimo u istom ritmu kada su u pitanju savetovanja u saradnji sa Zdravstvenom komisijom SSAB. Administrativni izazovi sa kojima se susreću sportske institucije u glavnom gradu naše zemlje i njihovi predstavnici motivisali su nas da našim članicama, ali i svima koji su zainteresovani za edukaciju, tokom 2020. ponudimo još jedan vid podrške kroz predavanja eminentnih stručnjaka iz raznih oblasti, a  koje su usko vezane za ovu temu. Za sve ideje bila nam je potrebna podrška gradskog Sekretarijata za sport i omladinu, koja je stigla kroz tesnu saradnju naših čelnika, predsednika Dragana Tomaševića i generalnog sekretara Nikole Penića sa gradskom sekretarkom za sport i omladinu Draganom Belojević, ali i razumevanje članova naše Stručne službe sa kolegama iz ove institucije.

Krajem februara krenuli smo sa pružanjem aktuelnih informacija o načinu finansiranja sistema sporta u lokalnoj samoupravi, kao i sa približavanjem zakonske regulative najšireg okvira, podzakonskih akata, pravilnika. Bavimo se, a činićemo to i u budućnosti, priručnicima, preporukama, aplikacionim formularima, takoreći, svim aktuelnim temama u sportu.

Nataša Maravić, dipl. pravnik iz Odeljenja za pravne i ekonomske poslove i poslove investicija Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, obradila je temu „Postupak sufinansiranja programa iz oblasti sporta na teritoriji grada Beograda – Zakonski okvir za sistem sporta u Gradu Beogradu“. O „Perspektivi i izazovima u saradnji između lokalnih samouprava i teritorijalnih sportskih saveza“ govorila je Maja Knežević Romčević, šef Odeljenja za prosvetu, kulturu, mlade i sport i šef odeljanja Stalne konferencije gradova i opština, dok je Goran Bogunović, savetnik za informisanje i mobilnost iz Informativnog centra Tempus fondacije predstavio Erazmus + program za oblast sporta za 2020. godinu. „Sprovođenje i realizacija Programa razvoja sporta u gradu Beogradu za period od 2016 – 2018 u oblasti takmičarskog i vrhunskog sporta“ bilo je predavanje prof. dr Gorana Kasuma sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Putem linka https://youtu.be/axoYcAvJB3s podsetite se šta su naši sjajni stručnjaci tada govorili.

U prvih šest meseci 2020. održano je sedam predavanja. Zbog pandemije virusa Covid-19, koja je i dalje aktuelna, prilagođavamo se epidemiološkoj situaciji, pa se savetovanja od marta održavaju u onlajn formatu. Iz tog razloga, zbog svih koji su propustili izlaganja naših vrhunskih predavača, kao i onih koji bi još jednom da prođu kroz uvek aktuelne teme, odlučili smo da vas tokom jula pripremimo za „nastavak sezone“. Budite sa nama, pratite naš sajt, društvene mreže, youtube kanal, vodićemo vas kroz predavanja koja u velikoj meri mogu da pomognu funkcionisanje sporta ne samo u prestonici naše zemlje, već i da budu korisna sportskim radnicima u celoj Srbiji. Takođe, na našem sajtu u sekciji „Stručna savetovanja“ možete pogledati i preuzeti kompletne prezentacije, koje mogu da vam olakšaju praćenje predavanja.