SJAJAN SOFTBOL VIKEND

Last Updated: 05/09/2017Autor

SOFTBOL

SC Lokomotiva, proteklog vikenda bila je poprište puno softbol mečeva. U subotu je uspešno završen tradicionalni Trofej Beograda, a u nedelju smo dobili prvaka Srbije u ženskoj kadetskoj konkurenciji. Na oba takmičenja iznad svih je bila ekipa Alligators iz Sombora.

– Iza nas je sjajna sezona. Tim je sastavljen od igračica širom Vojvodine i sjajno smo se uigrali. Puno devojaka iz ovog tima je ove sezone nastupalo za reprezentaciju Srbije i odlično su uigrane. Imali smo i padova, odigrali smo tri regularna kola, od aprila meseca, jednom smo izgubili od mlade ekipe Svet sporta. Ali smo kada je trebalo, u finalnoj seriji, gde se igralo na dve pobede, odigrali bez greške i osvojili tutulu prvaka Srbije. Srpski softbol itekako ima budućnost. Bravo za Aligatorke, al i u ekipama Sve sporta i ‘’4 lava’’ ima puno talentovanih softbolašica – istakao je predsednik i trener Aligatorki, Đorđe Mitrović.

softbol dogovorTrofej Beograda, na kojem je početni udarac izveo Novica Todosijević,  predstavnik pokrovitelja ovog takmičenja, Gadskog sekretarijata za sport i omladinu Beograda, doneo je vrlo zanimljive duele.

– Bez pomoći grada i države, nema ni razvoja sporta. Ekipe iz Vojvodine bile su smeštene u hotelu Železnice, dok je za Beograđanke obezbeđen autobuski prevoz. Čestitke idu Aligatosima jer su zaista pokazali veliki napredak. Ekipe Svet sporta škorpios i 4 lava imaju dobre pojedince, ali i puno mladih kadetkinja i pionirki, koje moraju još dosta da treniraju, da bi se sledeće godine pokazale u pravom svetlu – istakla je Jelena Cvetković, predsednik Softbol saveza Beograda.

Čelni ljudi saveza istakli su zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta na finansijskoj podršci, njihovim programima. Sezona u softbolu bliži se kraju. Očekuje se potvrda iz Bugarske, da ći će biti organizovana seniorska Balkanijada. U planu su i slou pič takmičenja.