SIM SE PREDSTAVIO NA NOVOSADSKOM SAJMU

Last Updated: 08/10/2017Autor

DOGAĐAJI

Predstavnici Sportskih igara mladih Srbije, najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi, na Novosadskom Sajmu u okviru 50. sajma LORIST, predstavili su projekat Igara. U hali Master, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za sport Vojvodine i Saveza za školski sport Vojvodine, Sportske igre mladih su, u okviru prezentacije učesnicima, sportskim radnicima i gostima Sajma, dočarali prave vrednosti i ciljeve.

– Učešće u Igrama je na svim nivoima takmičenja besplatno i može da se prijavi svako dete, bez obzira da li se bavi sportom ili ne. Dovoljno je da deca žele da se igraju, osete draž sporta, da žele da se druže, steknu nove prijatelje i provedu lepe trenutke uz milion SIM osmeha. Mi se borimo za fer plej, solidarnost, poštovanje različitosti, drugarstvo i prijateljstvo, sreću i ljubav u celom regionu. 2017 godina je za SIM bila najuspešnija godina rada od osnivanja igara i mi smo ponosni na ostvarene rezultate – istakla je u svom obraćanju Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.

Poznato je da u SIM Igrama sportska pobeda nije prioritet, kao i da se organizatori drže parole da su svi učesnici pobednici.

– U 2017. godini, preko 160.000 dečaka i devojčica, učestvovali su regionu na našim igrama. Svi su za mene pobednici i svi znaju da ih sve mnogo volimo. Kada vidim nasmejanu decu, kojoj je toliko malo potrebno za osmeh i radost, sreći nema kraja. Za decu Srbije, simovce, kako ih zovemo dala bih sve – poručila je Ivana Jovanović.

Sportske igre mladih su u prvi plan na promociji stavile male – velike osvajače medalja sa Međunarodnog finala, koje je krajem avgusta, po tradiciji dugoj 21 godinu održano u Splitu. Sara Radak iz Čelareva (stoni tenis – zlatna medalja), Ivana Mršić iz Kikinde (stoni tenis – srebrna medalja); Teodora Stojčević iz Iriga (stoni tenis – srebrna medalja); Stefan Šibul iz Kikinde (tenis – bronzana medalja ) i Anja Jovanović iz Novog Sada (šah – zlatna medalja ). Vedri, nasmejani mali šampioni sa medaljama , preneli su svoje utiske o igrama i svi su rekli da im je bilo lepo, da su se igrali i držili, da su srećni i da su igre zakon. Pozvali su sve svoje drugare i mališane da se i oni prijave i učestvuju naredne godine. Predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović, je uputila zahvalnost Savezu za školski sport Vojvodine, posebno gospođi Jasni Đukić generalnom sekretaru, na pozivu i ukazanom poverenju, i predstavnicima Pokrajnskog sekretarijata za sport na gostoprimstvu.

Jasna Đukić, generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine, istakla je da projekat „Sportske igre mladih“ smatraju veoma značajnim u promociji sporta i svih vrednosti koje sport razvija, a to su razumevanje i uvažavanje, tolerancija, solidarnost i osnovna načela poštene igre.

– Izvanredna ideja okupljanja mladih na sportskim terenima tokom leta podržana je od onih koji sa decom najviše rade i znaju njihove potrebe, a to su nastavnici i profesori. Hvala SIM što su se odazvali pozivu i bili naši gosti na sajmu – zaključila je Jasna Đukić.

Sa mališanima i posetiocima sajma, se družio i lavić Viktora, dobro prepoznatljiva maskota SIM u regionu i poznati mladi Youtuberi Zija & Nenad, novi promoteri SIM koji će u narednim danima u okviru kampanje ‘’To je lako, može svako’’ koju SIM priprema za narednu 2018.god., na deci pristupačan način, pričati o igrama i važnosti bavljenja sportom, kako bi što veći broj mališana zajedničkim snagama uključili u projekat, afirmisati ih kako bi uzeli učešće u Igrama, ali i u sportu uopšte.

– U ime SIM tima, želim da se zahvalim svim roditeljima, profesorima, nastavnicima, učiteljima, sportistima, sportskim radnicima, koordinatorima koji su prepoznali ideju SIM i uzeli učešće u igrama. Energija našem timu, da radi jos više i da se bori za igre, su deca Srbije, simovci u celom regionu. Deco, hvala. Čekamo vas, da se družimo, radujemo i takmičimo i naredne godine. To je lako, može svako. Priključi se i ti, jer Igre su zakon – zaključila je Ivana Jovanović.