SIGURAN START U NEMAČKOJ

Last Updated: 03/12/2017Autor

RUKOMET

Ženska reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Izabranice selektora Ljubomira Obradovića, lako i ubedljivo, rešile su meč sa selekcijom Kine 43:23 (21:11) u svoju korist. Od samog starta, Srpkinje su ozbiljnim pristupom u odbrani naterale Azijatkinje na seriju grešaka, koje su krila Radosavljević i Krpež Šlezak kažnjavale iz kontranapada. Već u sedmom minutu, Kineskinje su zatražile tajm-aut pri rezultatu 5:0 za Srbiju.

I nastavak meča protekao je u sličnom odnosu snaga. Posle 9:1 u 11. minutu, Kineskinje su uspele samo da se vrate na -6 (10:4 i 13:7), a selektor je uspešno izrotirao sve igračice koje ima na raspolaganju osim Andree Lekić, koja polako ulazi u trenažni proces posle oporavka povređenog ramena. Najefikasnije u srpskom sastavu bile su Katarina Krpež Šlezak i Sanja Damnjanović sa po osam pogodaka. Drugi meč u grupi D, reprezentacija Srbije igra sa Kamerunom u nedelju u 14 časova. Selektor Ljubomir Obradović bio je zadovoljan startom protiv Kine 43:23:

Zadovoljan sam jer su devojke svesne gde su došle i šta im je činiti. Od prvog sekunda su ušle ozbiljno u igru i tako završile. To me jako raduje, da nisu popustile, već su držale ritam svih 60 minuta. To nam je potrebno za naredne utakmice koje dolaze na Svetskom prvenstvu.

Kamerun, već u nedelju u 14 časova.

To je jedna dosta korpulentna ekipa. Pružile su dobar otpor Nemicama u prvom poluvremenu. Slomile su ih u drugom poluvremenu. Očekujem nezgodnu utakmicu, ali i pored toga sam optimista. Nećemo nikoga precenjivati, niti potcenjivati. Znamo šta je naš kvalitet i moramo da verujemo u njega. To ćemo maksimalno koristiti na ovom SP.

Reprezentaciji se priključila i Andrea Lekić…

Andrea je jako bitan igrač i čovek za ovu reprezentaciju. Videli ste koliko zdušno bodri ove devojke. Danas je imala prvi kontakt sa loptom. Videćemo da protiv Kamerunki zaigra bez rizika, da oseti podlogu, teren, saigračice i sve ono što je neophodno za naredne mečeve.

Slađana Pop Lazić zadovoljna je prvom utakmicom na prvenstvu…

Utakmicu smo otvorili pod malim stresom, ipak je početak prvenstva i protivnik koga ne poznajemo, ali smo svih 60 minuta držali isti nivo. Nije bilo kao po običaju „lako ćemo“, nego smo do kraja ostali skoncentrisani.

Sledi Kamerun…

Biće slično današnjoj utakmici. Više duela, više napadaju 1 na 1, tako da će biti fizički zahtevnija utakmica.

SRBIJA: Tomašević 11 odbrana, Čolić sedam odbrana, Radosavljević 5, Krpež Šlezak 8 (1), Lekić, Števin 1, Lavko 1, Damnjanović 8(1), Nikolić 2, Radojević T 3, Pop Lazić 4, Radojević D 2, Obradović 3, Stoiljković 2, Dmitrović

KINA: Ksaua šest odbrana, Juru tri odbrane, Haia 2, Čenčen, Bagu 2, Ksaking 1, Ru 2, Nana 1, Juanjuan 2, Ven, Ksaomi 9, Menguin 2, Ženveng, Mengmeng, Cingcing