SIBINKIĆ ZADOVOLJAN UČINKOM U ITALIJI

Last Updated: 02/07/2018Autor

KAJAK KANU

Najbolji mladi srpski kajakaši vratili su se sa Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore održanom u Auronzu (Italija).

Najjači utisak ostavila je Biljana Relić koja je osvojila zlatnu medalju u jednosedu na 200 metara u konkurenciji takmičarki do 23 godine, a bogatoj kolekciji odličja pridodala i srebro u dvosedu na 500 metara u posadi sa Marijom Dostanić, debitantkinjom u ovoj starosnoj konkurenciji. Treća medalja je delo juniora Bojana Zdelara koji je bio drugi u jednosedu na 500 metara.

– Zadovoljni smo sa tri osvojene medalje ali je utisak da je taj broj mogao da bude i malo veći. Imamo kvalitetnu ekipu ali se u Italiji dogodilo da gde god da je moglo, loše je krenulo po nas. Vremenski uslovi nisu išli u prilog takmičarima pa se u pojedinim trkama dešavalo da do postolja stignu oni koji se najbolje snađu – sumira utiske iz Auronza Bora Sibinkić, selektor reprezentacije Srbije.

Relićeva, Dostanićeva i Zdelar su od početka priprema za ovu sezonu deo seniorskog tima Srbije.

– Pokazali su još jednom da su budućnost ali i sadašnjost našeg kajaka. Imaju kontinuitet rezultata i plasmana. Od njih, kao i od svih koji su bili u timu očekujemo dosta u budućnosti.

Pored tri odličja, srpski kajakaši su učestvovali u još osam A finala.

– To je satisfakcija za dobar rad, trenera i takmičara. Pokazali smo da znamo da veslamo, da uđemo u finala. Možda je nedostajalo i malo sreće za više medalja ali utisak je pozitivan.

Ovu generaciju u 2018. godini očekuje Svetsko prvenstvo u Plovdivu od 26. do 29. jula.

– Prema pravilniku ulaska u reprezentaciju, učešće u Plovdivu su izborile sve posade koje su veslale u A finalima u Auronzu – objasnio je Sibinkić.