SERGEJU LUKIĆU VICEŠAMPIONSKA TITULA NA EVROPSKOM KUPU U KRUMLOVU

Last Updated: 24/09/2017Autor

BADMINTON

Sergej Lukić osvojio je vicešampionsku titulu na Evropskom kupu za igrače do 17 godina, FZ FORZA Czech U17 International 2017, koji je od 22. do 24. septembra 2017. održan u Češkoj uz učešće preko 100 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja. U finalu muškog singla, u kojem je bio prvi nosioc, naš reprezentativac je izgubio od trećeg nosioca, Hrvata Luku Bana, s 2:1 u setovima. Prethodno pred Lukićem u Krumlovu koplja su položili Austrijanac Tobijas Garsija Navas (2:0), Čeh Martin Dostal (2:0), Hrvat Josip Meglić (2:0), Čeha Jan Viktor (2:1) i njegov sunarodnik Jan Jantošik (2:0).

Srpski mešoviti dubl Lukić, Marija Sudimac stao je na korak od postolja pošto je u meču za polufinale poražen u tri seta od poljske kombinacije Patrik Kordek, Dominika Kvasnik (2:1). Do četvrtfinalnog duela Lukić i Sudimčeva su stigli pobedama nad Poljacima Maciejaom Matušem i Paulinom Hankijevič u drugom kolu (2:0) i Česima Janom Blažekom i Nelom Nemcovom (2:0) u osmini finala. U muškom dublu Lukić je u Krumlovu nastupio u paru sa Nemcem Jonasom Braunom. Njih dvojica su u prvom kolu savladali Čehe Mareka Dostala i Jakuba Reičmana (2:0), ali su u osmini finala izgubili od poljske kombinacije Bartoš Galazka, Maciej Matuš (2:1). U istoj rundi takmičenja zasutavljena je i Sudimčeva u ženskom dublu u kojem je nastupila sa Hrvaticom Ingom Sadaić. Njih dve su u borbi za četvrtfinale poražene od rusko-nemačke kombinacije Anastasija Pustinskaja, Kristina Vegert (2:1). U ženskom singlu Sudimčeva je stala na startu turnira. Od naše reprezentativke, koja je bila slobodna u prvom kolu, u drugom je bila bolja Čehinja Sonja Horinkova (2:1).

“Iscrpljujući ritam u poslednje vreme uzeo je danak na ovom turniru. To ne opravdava slabije partije koje su naši reprezentativci pružili u većini konkurencija, posebno u ženskom singlu i mešovitom dublu. Došlo je do pada koncentracije što su veoma dobri protivnici iskoristili. Sergej Lukić je ipak pokazao odličnu igru u singlu, ali u finalu je naišao na veoma raspoloženog Bana iz Hrvatske i posle neizvesnog meča u tri seta položio oružje. Nastavljamo sa pripremama za naredne turnire u iščekivanju najvažnijeg događaja ove godine, Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina“, kazao je trener Dragan Antić.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Sergeja Lukića i Marije Sudimac na turniru u Češkoj.