SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT SRBIJE AKTIVAN I U FINIŠU GODINE

Last Updated: 19/11/2017Autor

ŠKOLSKI SPORT

U Savezu za školski sport Srbije aktivni su tokom cele godine. Nedavno je održano završno Prvenstvo Srbije u plivanju, a 22. i 23. novembar planirani su za završnicu republičkog takmičenja u stonom tenisu. Čelni ljudi ovog saveza pripremaju i puno aktivnosti na predstojećem Sajmu sporta, koji će se održati od 24. do 26. novembra, u hali 1 Beogradskog sajma.

– Pred nama je jos jedan Sajam sporta, za nas kao i svake godine odlična prilika da prezentujemo programe i rezultate Saveza kao i da najavimo dešavanja u sledećoj godini. Akcenat ćemo staviti na prezentovanju projekta „Sport u škole“ koji je krenuo sa radom 2012. godine i koji se danas realizuje u preko 200 škola sirom Srbije, omogucavajući deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda da se besplatno bave sportom. Sajam je odlična prilika i za naše Đake reportere, koji će siguran sam naići na mnoge sportiste i sportske funkcionere, kako bi sledeći broj našeg informatora Plamenko bio sve bolji i čitaniji. Velika je stvar jer je Ministarstvo omladine i sporta pokriovitelj celokupnog događaja i ulaz za sve je besplatan sva tri dana – istakao je Uroš Savić, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije.

Posebno će biti predstavljeno Svetsko školsko prvenstvo u basketu 3 na 3.

– Nedavno smo dobili organizaciju ovog velikog takmičenja i predstavićemo ga širokoj javnosti, takođe na Sajmu sporta. Takmičenje će se održati u Beogradu sledeće godine, krajem juna meseca. Ovaj atraktivni sport je najnoviji član porodice sportova koji su prepoznati od strane MOKa i kao takav će se prvi put pojaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju, što je razlog više da ga promovišemo kroz skolski sport – zaključio je Uroš Savić.