SAMA ZAVRŠNICA BOKSERSKOG SPEKTAKLA U HALI PINKI

Last Updated: 27/04/2018Autor

BOKS

Bokserski spektakl „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“ ušao je u samu završnicu. U bastionu borilačkih sportova u našoj zemlji, hali Pinki u Zemunu ljubitelji plementog sporta imali su priliku da u protekla tri dana uživaju u atraktivnim i sjajnim borbama koje su demonstrirali bokseri i dame, njih 180 iz 20 zemalja sveta. Najbolji takmičari ovaj put došli su iz Rusije i Brazila, oni su zabeležili najviše pobeda uoči samih finala koja tek predstoje, a zakazana su za subotu 28. april 2018. sa početkom u 19 časova, kada ćemo znati kome ide naslov šampiona.

U ringu Pinkija predstavili su se bokseri  Brazila, Indije, Škotske, Alžira, Moldavije, Makedonije, Poljske, Češke, Slovačke, Nemačke, Francuske, Belgije, Grčke, Izraela, Koreje… Kroz kvalfikacione mečeve u prelepom ambijentu hale Pinki, prodefilovao je veliki broj ljubitelja boksa, a za samo finale koje će biti u direktnom TV prenosu na TV Sportklub vlada ogromno interesovanje, što je dokaz da ovaj sport i dalje živi, da i dalje ima ogroman broj poklonika i da je u fazi novog procvata.

Spektakl se očekuje u finalnoj večeri, kada maksimalno pripremljeni i motivisani takmičari zadaju poslednji udarac rivalima. Ni u toku kvalifikacionih borbi nije bilo štednje. U tri dana sjajnih borbi, udarci su prštali na sve strane, a domaćinu, Srbiji, najbolje rezultate i borbe doneli su Sandro Poletan i Petar Stošić.

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan od strane generalnog sponzora MTS-a,  56. „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“ iznedriće u subotu veče nove šampione, koji će se upisati u istoriju ovog međunarodnog turnira sa velikom tradicijom i poštovanjem, koji je jedan od najstarijih i najcenjenijih u Evropi. Finalisti najavljuju vrhunske borbe i pozivaju sve ljubitelje plemenite veštine da dođu u halu Pinki i uživaju u prazniku boksa, u borbama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Turnir je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih 10 godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala ga je za najbolje organizovan turnir. Veliko interesovanje za boks BSS koristi i za promociju olimpijske škole boksa, tako da nakon svake manifestacije boks postaje masovniji, dok klubovi dobijaju dodatnu podršku za nesmetano funkcionisanje.