SALAŠKI I ĆIRIĆEVA BEZ POLUFINALA NA SP U DVORANI

Last Updated: 02/03/2018Autor

ATLETIKA

Srpske atletičarke, Tamara Salaški i Maja Ćirić, nisu uspele da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva u dvorani koje se održava u Birmingemu. Tamara je prva probila led, ona je trčala u petoj kvalifikacionoj grupi na 400m i zauzela peto mesto u grupi sa rezultatom 53.61s, što nije bilo dovoljno da se nađe među 18 najbržih na svetu. Ona je u ukupnom plasmanu zauzela 24.mesto.

“Drago mi je da je sezona u dvorani završena. Trudila sam se da taj prvi krug bude brži, ali imala sam jaku grupu, nemam baš puno sreće sa grupama. Na kraju završila sam sa rezultatom 53.61s. Srećna sam što sam sezonu završila zdrava i jedva čekam da krenem sa pripremama za Berlin”, rekla je Tamara.

Maja Ćirić trčala je u šestoj grupi, u kojoj je zauzela treće mesto sa rezultatom 54.03s, ali ni ona nažalost nije uspela da prođe dalje. Iako je Maja bila druga tokom cele trke, u finišu je posustala i na kraju se ipak našla na trećoj poziciji. Po završetku kvalifikacija Maja je diskvalifikovana zbog prelaska u drugu stazu nakon starta u krivini.

“Za mene je ova konstrukcija krivine nešto novo i verovatno je to bio jedan od razloga što sam gazila liniju. Da sam bila 5. ili 6. staza, bila bih sigurno druga u grupi i time prošla dalje. Ovo takmičenje je za mene bilo veliko iskustvo, koje ću upotrebiti korisno na Evropskom prvenstvu u Berlinu. Ova sezona je moja najbolja sezona i uradiću sve da budem još bolja”, rekla je Maja.

Podsetimo, da su iz šest kvalifikacionih grupa u polufinale prolazile prve dve atletičarke iz svake i šest najboljih po rezultatu. Sutra nas očekuje treći dan takmičenja, kada će Asmir Kolašinac bacati kuglu od 12.57h, po našem vremenu, a u nedelju ćemo na zaletištu skoka udalj gledati Ivanu Španović u borbi za zlato od 16.27h.