SAJAM SPORTA OD 24. DO 26. NOVEMBRA NA BEOGRADSKOM SAJMU

Last Updated: 20/11/2017Autor

DOGAĐAJI

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predstavnici Sportskog saveza Srbije na današnoj konferenciji za medije, najavili su predstojeći Sajam sporta. Šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom „Srbija, zemlja sporta“ u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, održaće se od 24. do 26. novembra 2017. u Hali 1 Beogradskog sajma. Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan. Svakoga dana na programu će biti besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu. Besplatni zdravstveni pregledi biće dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raposlaganju je 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga.

„Srpski sportisti iz godine u godinu beleže fenomenalne rezultate, obaraju rekorde po broju medalja, a Sajam sporta je manifestacija koja prati sva njihova dostignuća. Sajam sporta je najbolja je prilika da se pozdrave naši sportisti, da se deca druže i upoznaju sa njima, ali i da se predstave stručni timovi i svi oni koji se ne vide, a neophodni su u sistemu sporta. 2017. je ubedljivo najuspešnija godina srpskog sporta sa 38 osvojenih medalja. Godina još nije završena, nadam se da će nas i rukometašice obradovati i da ćemo moći na kraju da se dičimo uspesima na koje smo već svi navikli. Sportisti su naš najveći brend, najbolji ambasadori, a Srbija je apsolutno zemlja sporta“ – izjavio je ministar je Vanja Udovičić

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar zahvalio se Vladi i ministru što su prepoznali i podržali ideju održavanja Sajma sporta. „Bez Ministarstva omladine i sporta ne bismo ni mogli da održimo ovu manifestaciju i da svim posetiocima, posebno deci, približimo neke od sportova u kojma nisu imali prilike ranije da se oprobaju. Krajnji cilj jeste motivisanje što većeg broja dece da počnu da se bave sportom”, istakao je Šoštar.

Direktor Sajma sporta Nemanja Svetličić istakao je da organizatori očekuju da bude oboren i rekord od prošle godine kada je ovu manifestaciju posetilo više od 60.000 ljudi.

Sajam sporta 2017, pod nazivom „Srbija, zemlja sporta”, okupiće 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnih sportskih institucija u našoj zemlji, od Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Paraolimpijskog i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i najvažnije nacionalne sportske i obrazovne institucije. Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske je specijani gost Sajma.

Uz domaćine, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije. Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta, predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista.