SAJAM SPORTA OBORIO SVE REKORDE U ORGANIZACIJI I POSEĆENOSTI

Last Updated: 27/11/2017Autor

DOGAĐAJI

Šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom “Srbija, zemlja sporta”, svečano je zatvoren sinoć na Beogradskom sajmu. Ovogodišnji Sajam oborio je sve rekorde u organizaciji i posećenosti i još jednom potvrdio status vodeće sportske manifestacije u regionu. Tokom tri dana, ministar omadine i sporta Vanja Udovičić i naši proslavljeni sportisti, aktivno su učestvovali i takmičili se na Sajmu, ali i družili sa najmlađima. Na preko 20 terena za aktivaciju, poligonu za atletiku i kros fit, trambulini, tatamiju za borilačke sportove, streljani, predstavljeni su svi sportovi. Održani su besplatni seminari za sportske radnike,i veliki broj sportskih radionica, predavanja i edukacija o sportu i  besplatna zdravstvena testiranja.

“Mi smo zemlja sporta i ove godine smo imali tri šampionska dana na Sajmu sporta. Trudimo se da pratimo trendove pa tako posetiocama nudimo priliku da se oprobaju u sportovima nove generacije. Najvažnije od svega je to što je sve veći broj dece koja se bave sportom i sve je više mladih ljudi koji svoje uzore vide u sportskim herojima današnjice. Zbog toga verujemo da na pravi način, gradimo zdraviju i srećniju budućnost” – izjavio je Nemanja Svjetlićić, direktor Sajma sporta.

Sajam sporta se tradicionalno održava na Beogradskom sajmu u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Na Sajmu sporta učestvovalo je 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnici najznačajnijih sportskih institucija u zemlji. Pored svih sportskih saveza na Sajmu sporta su se predstavili i mnogobrojni izlagači sportske opreme, hrane i suplemenata.