ŠABAC POBEDNIK KUPA SRBIJE!

Last Updated: 24/12/2018Autor

VATERPOLO

Vaterpolisti Šapca su osvojili prvi trofej u istoriji. U sjajnom finalu, u predivnoj atmosferi u Zrenjaninu savladali su Radnički 10:9 (2:2,2:2,4:1,2:4). Dve četvrtine su bile izjednačene. Radnički je uspevao da se održi u igri koristeći i slabu realizaciju igrača više protivnika. Posle dve četvrtine Šabac je imao igrača više 9-2, Radnički 4 -2. Odlično su u tom periodu igre igrali Vučinić i Lukić kod Šapca a Žulum , Gusarov i Dobožanov kod Radničkog.

Posle velikog odmora razigrao se Šabac . Dva puta Vučinić,pa Rogač i Velkićsu bili kreatori serije 4:0. Radnički je kod minus jedan imao dvojicu igrača više, kod minus dva je ostao bez isključenog Tomaševića i to je bilo teško da se nadoknadi.Krajem četvrtine Žulum je smanjo na 8:5. Borbeni Kragujevačni su u poslednjih osam minuta, iako bez prvog centra, zaigrali odlično. Gusarov i Radovanlija su smanjili na 8:7 ali je Rogač sa dvojicom igrača više pogodio za plus dva. Još jedno približavanje Manića za 8:9 da bi 81 skeundu pre krara Toholj rešio utakmicu 10:8. Na 2o sekundi do kraja Radnički je postigao gol  za konačan minimalan poraz 10:9.

Medalje igračima Radničkog predao je generalni sekretar VSS Nemanja Marijan, Šapcu gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić a pehar kapitenu Šapca Gojku Pijetloviću predsednik VSS Viktor Jelenić.

– Čestitam Šapcu, zasluženo su osvojili kup. Bili su bolji, vodili čitavu utakmicu. Imali smo pad u trećoj četvrtini i kasnije nismo uspeli da ih stignemo. Veliko iskustvo za nas, za ekipu čiji je prosek 19 godina. Bićemo bolji. Šabac puno ulaže u vaterpolo i zaslužio je pobedu u ovom takmičenju – rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović.

Trener pobednika Miodrag Mirović je istakao:

– Nije bilo lako,očekivano teška utakmica. Imali smo dan za pripremu. Čestitam ekipi, dali su poslednji atom snage i ispaltilo nam se. Prezadovoljni smo.

RADNIČKI: Dobožanov, Mitrović, Stanojević, Ganić, Radovanlija 1, Tanasijević, Panić, Žulum 3, Vasić, Gusarov 4, Manić 1, Tomašević, Đerković, Pljevančić. Trener: Stevanović.

ŠABAC: Pijetlović, Eraković, Marković 1, Repanović, Toholj 1, Velkić 1, Rogač 2, Lukić 1, Janković, Vučinić 4, Bolović, Ilić, Vukadinović, Vasović. Trener: Mirović.