SA ITALIJANKAMA ZA SP

Last Updated: 17/12/2016Autor

RUKOMET

Ženska reprezentacija Srbije igraće sa selekcijom Italije u baražu za Svetsko prvenstvo, koje će se od prvog do 17. decembra održati u Nemačkoj. Ekipa sa najslabijim rejtingom u kvalifikacijama za EP 2016, rival je Srpkinja u dvomeču za plasman na naredno veliko takmičenje. Kolika je razlika u kvalitetu najbolje govori podatak da su izabranice selektorke Dragice Đurić dva puta bile bolje od Italije (36:18 i 32:19 u gostima) u kvalifikacijama za EP 2016 u Švedskoj.

– Italija e bila moja želja. Želja mi se ostvarila. Nikoga ne treba potcenjivati. Neke stvari mogu da se promene, menjaju uskoro selektora i to može da donese neke pozitivne pomake kod njih, ali realno je da o nekom drugom ishodu sem naše pobede ne bi trebalo ni razmišljati – rekla je Dragica Đurić posle žreba.

U ostalim mečevima baraža sastaju se: Crna Gora – Belorusija, Italija – Srbija, Rusija – Poljska, Mađarska – Slovačka, Rumunija – Austrija, Ukrajina – Španija, Hrvatska – Slovenija, Češka – Turska, Makedonija – Švedska. Prvi mečevi na programu su od devetog do 11 juna, a revanš dueli od 13. do 15. juna. Na SP 2017 u Nemačkoj, na kome će finalni vikend biti održan u O2 Areni u Hamburgu pred 13.000 gledalaca, učestvovaće ukupno 14 evropskih selekcija (od 24). Direktan plasman za sada su ostvarili domaćin, aktuelni svetski šampion Norveška, Danska, Francuska, Holandija, šampion Afrike Angola, Tunis i Kamerun.