S ČETIRI POSADE U NEMAČKU

Last Updated: 12/05/2017Autor

VESLANJE

Nemački Krefeld će 20. i 21. maja 2017. biti domaćin Evropskog prvenstva za juniore. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati četiri posade, sve u muškoj konkurenciji. Aleksandar Izda će veslati u skifu, Vuk Mladenović i Veselin Tričković u dvojcu bez kormilara, Danilo Selaković i Aleksa Petrović u dubl skulu, a Pavle Lijeskić, Marko Đuranović, Vukašin Pivač i Veljko Milovanović u četvercu bez kormilara. Put Nemačke srpska ekspedicija, u kojoj će biti i treneri ovih čamaca Aleksandar Ivković (skif i dvojac bez kormilara), Aleksandar Smiljanić (dubl skul) i Goran Todorović (četverac bez kormilara), kreće u četvrtak, 18. maja.

– Posle Izde u skifu, Mladenovića i Tričkovića u dvojcu bez kormilara, te Selakovića i Petrovića u dubl skulu, koji su norme za šampionat Starog kontinenta ispunili na Beogradskoj internacionalnoj regati – Trofeju Beograda, to je pošlo za rukom i Lijeskiću, Đuranoviću, Pivaču i Milovanoviću. Oni su na poslednjoj izbornoj regati, održanoj na Adi Ciganliji u ponedeljak, 8. maja, ispunili vremensku normu za Evropsko prvenstvo i tako izborili učešće na ovom takmičenju – kazao je Aleksandar Ivković, koordinator juniorske reprezentacije Srbije.

 

Treća regata na Savskom jezeru u 2017, prva domaća

Regata kojom je ranijih godina otvarana veslačka sezona u Srbiji, zbog specifičnog kalendara ove sezone biće već treće takmičenje na vodi na Adi Ciganliji u 2017, prvo koje ima predznak domaće. Posle Beogradska internacionalne regate – Trofeja Beograda i Svetskog kupa ljubitelji veslanja će na Regatnoj stazi na Savskom jezeru moći da prate nove trke. Prva regata Kupa Srbiji i Prvenstvo Beograda biće održano u subotu, 13. maja, u organizaciji Veslačkog saveza Srbije i Veslačkog kluba Galeb. Za medalje će se boriti gotovo 200 čamaca u svim uzrasnim kategorijama – pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj i konkurenciji veterana i to u skifu, dubl skulu, dvojcu bez kormilara, četverac skulu, četvercu bez kormilara, četvercu sa kormilarom i osmercu Sastanak Regatnog odbora je u 9 časova, kvalifikacije u disciplinama u kojima je prijavljeno više od šest čamaca počinju u 10,15 č, a finala od 13 časova. Od klubova takmičiće se Begej 1883, Beogradski unioverzitet, Galeb, Grafičar, Danubius 1885, Zreneks, Palić, Partizan, Sava, Smederevo, Srebrno jezero, Tamiš, Crvena Zvezda i Čurug.