RVAČ MATE NEMEŠ NOSIO ZASTAVU SRBIJE NA SVEČANOM ZATVARANJU EVROPSKIH IGARA U MINSKU

Last Updated: 01/07/2019Autor

Svečanom ceremonijom na stadionu Dinama u Minsku zatvorene su II Evropske igre, a zastavu Srbije nosio je osvajač poslednje šeste medalje za Tim Srbije, rvač grčko-rimskim stilom Mate Nemeš. II Evropske igre trajale su 10 dana, a takmičilo se više od 4000 sportista iz 50 zemalja Evrope. Tim Srbije osvojio je 6 medalja: zlatnu medalju osvojila je strelkinja Zorana Arunović u disciplini vazdušni pištolj, dok su u miks timu vazdušnim pištoljem Zorana i Damir Mikec stigli do srebrnog odličja. Drugu srebrnu medalju za tim Srbije osvojio je Stevan Mićić rvač slobodnim stilom, dok su bronze osvojili sambisti Dmitri Gerasimenko i Vladimir Gajić i rvač grčko-rimskim stilom Mate Nemeš.

Na ceremoniji zatvaranja obratio se predsednik Belorusije i predsednik Olimpijskog komiteta Belorusije Aleksandar Lukašenko: „Evropske igre u Minsku bile su trijumf spektakularnih, nezaboravnih i jakih emocija. Bile su festival prijateljstva, zajedništva, napetog i uzbudljivog nadmetanja i pokazale su da zajedno možemo da pomerimo planine.  Proteklih deset dana topla atmosfera uzajamnog poštovanja vladala je sportskim dvoranama u Minsku. Tu atmosferu stvorili su ljudi koji vole sport i koji veruju u snagu sporta i olimpijske misije. Veliko hvala svima koji su učestvovali u organizaciji Igara, hvala predstvanicima medija, sudijama, svim sportistima koji su branili sportsku čast svojih zemalja i postali deo istorije II Evropskih igara i posebno hvala svim volonterima bez kojih ne bi bilo moguće realizovati ovako uspešne Igre.“

Naredni domaćin Evropskih igara, 2023. godine biće poljski grad Krakov, kako je odlučeno na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta održanoj u Minsku 22. juna.