RUTINSKA POBEDA PROTIV SEVERNE MAKEDONIJE

Last Updated: 07/03/2020AutorTags:

Naša najbolja ženska reprezentacija nastavila je kvalifikacije za plasman na Prvenstvo Evrope i posle dobre igre, rutinski i ubedljivo je savladala selekciju Severne Makedonije – 8:1 (3:1). U lepom ambijentu stadiona u Lazarevcu sve je praktično bilo rešeno posle osam minuta igre kada je Alegra Poljak, posle asistencija Tijane Filipović i Jelene Čanković, Srbiji donela dva gola prednosti. Makedonke su uspele da smanje vođstvo preko veoma dobre Roki, ali ista igračica je u 39. minutu dobili drugi žuti, automatski i crveni karton, tako se gošćama ugasila i najmanja nada. Ubrzo je to potvrdila Tijana Filipović golom u sam smiraj prvog dela utakmice.

Nastavak je doneo reprizu početka meča kada je Srbija postigla dva brza gola. Igrao se 49, minut kada je najpre Nevena Damjanović postigla četvrti, a dva minuta kasnije Jelena Čanković peti gol za našu reprezentaciju. U oba slučaja je asistent bila Tijana Filipović, koja je u 53. minutu, svojim drugim golom, nagovestila katastrofu gostujuće selekcije. Konačan ishod za ubedljivih 8:1 postavila je Jelena Čanković u 90+2 minutu utakmice, prethodno se u strelce upisala i Marija Radojičić (72.).

Izabranice selektora Predraga Grozdanovića odigraće 10. marta u Antaliji prijateljski duel protiv selekcije Belorusije.

SRBIJA: Kostić, Ilić, Slović, Damjanović, Stefanović (od 69. Stanković), Filipović (od 69. Vuković), Blagojević, Čanković, Poljak, Mijatović (od 77. Čubrilo), Radojičić.

SEVERNA MAKEDONIJA: Pančurova, Boseska (od 58. Dimoska), Mileska, Nikolovska, Zivkij (od 74. Derviši), Ristovska, Trajkovska, Načeva, Maksuti, Roki, Andonova (od 80. Mustafa).