It seams that you haven't connected with your Twitter account
20 May, 2022
PočetnaFudbalRUTINSKA POBEDA PROTIV SEVERNE MAKEDONIJE

RUTINSKA POBEDA PROTIV SEVERNE MAKEDONIJE

Naša najbolja ženska reprezentacija nastavila je kvalifikacije za plasman na Prvenstvo Evrope i posle dobre igre, rutinski i ubedljivo je savladala selekciju Severne Makedonije – 8:1 (3:1). U lepom ambijentu stadiona u Lazarevcu sve je praktično bilo rešeno posle osam minuta igre kada je Alegra Poljak, posle asistencija Tijane Filipović i Jelene Čanković, Srbiji donela dva gola prednosti. Makedonke su uspele da smanje vođstvo preko veoma dobre Roki, ali ista igračica je u 39. minutu dobili drugi žuti, automatski i crveni karton, tako se gošćama ugasila i najmanja nada. Ubrzo je to potvrdila Tijana Filipović golom u sam smiraj prvog dela utakmice.

Nastavak je doneo reprizu početka meča kada je Srbija postigla dva brza gola. Igrao se 49, minut kada je najpre Nevena Damjanović postigla četvrti, a dva minuta kasnije Jelena Čanković peti gol za našu reprezentaciju. U oba slučaja je asistent bila Tijana Filipović, koja je u 53. minutu, svojim drugim golom, nagovestila katastrofu gostujuće selekcije. Konačan ishod za ubedljivih 8:1 postavila je Jelena Čanković u 90+2 minutu utakmice, prethodno se u strelce upisala i Marija Radojičić (72.).

Izabranice selektora Predraga Grozdanovića odigraće 10. marta u Antaliji prijateljski duel protiv selekcije Belorusije.

SRBIJA: Kostić, Ilić, Slović, Damjanović, Stefanović (od 69. Stanković), Filipović (od 69. Vuković), Blagojević, Čanković, Poljak, Mijatović (od 77. Čubrilo), Radojičić.

SEVERNA MAKEDONIJA: Pančurova, Boseska (od 58. Dimoska), Mileska, Nikolovska, Zivkij (od 74. Derviši), Ristovska, Trajkovska, Načeva, Maksuti, Roki, Andonova (od 80. Mustafa).